Преди да сте се впуснали в сериозна връзка с някого,

...
Преди да сте се впуснали в сериозна връзка с някого,
Коментари Харесай

5 въпроса, които всяка щастлива двойка може да си отговори

Преди да сте се впуснали в сериозна връзка с някого, би трябвало да знаете мнението на колегата си по тези пет въпроса.

В скорошно изследване от Fidelity Investment бяха заложени поредност от въпроси, с цел да се оцени какъв брой добра е връзката сред двамата сътрудници. И  докато  72% са споделили, че “общуват извънредно добре “ , от изследването стана ясно, че има пет съществени тематики, за които двойките се опасяват да приказват задоволително. А тъкмо те са основни за бъдещето на връзката. 

1. Колко пари в банката са ви нужни, с цел да бъдете щастливи?

Почти половината от изследваните женени двойки не могат да кажат каква тъкмо е заплатата на колегата им, нито каква биха желали да бъде. Знаейки това, не би трябвало да се учудваме, че най-честата причина за бракоразвод съгласно статистиките са финансовите проблеми.

 5 въпроса, които всяка щастлива двойка може да си отговори

2. Къде се виждате след 10 години?

Удивително е какъв брой рядко двойките приказват за своите дълготрайни проекти като пенсионирането да вземем за пример. Някои желаят да продължат да работят даже на напреднала възраст, други желаят да пътуват, а трети да се усамотят отвън града. Ако упованията ви са разнообразни от тези на колегата ви, рискувате възможностите за отчаяние и разлъка на по-късен стадий да са доста високи.

3. Каква е вашата последна цел в кариерата?

Ако планирате да започнете личен бизнес или да заемате висока позиция във вашата компания, евентуално ще се нуждаете от поддръжката на колегата си, тъй че това е още една от наложителните тематики, които да обсъдите с него.

 5 въпроса, които всяка щастлива двойка може да си отговори

4. Искате ли да живеете в чужбина?

Лесно е да вземете огромно житейско решение, когато сте сами, само че когато сте във връзка, това значи, че би трябвало да имате поради и задачите и фантазиите на колегата си. 

5. Деца – да или не? А какъв брой?

Той продължава да се чуди дали желае деца, а вие към този момент сте избрали името на третата ви рожба. Той взема решение да се съгласи за едно дете, с цел да ви направи щастлива, само че товарът, който му се постанова да носи като родител, го обременява и след време стартират разногласията. 

За да избегнете всичко това, проведете значимия диалог на ранен стадий и помислите дали си заслужава да опитате да намерите компромисно решение или е по-добре да продължите напред с някого, който ще ви даде това, което същински желаете.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР