Преди да споделим как да приготвим бамяната вода, ето списък

...
Преди да споделим как да приготвим бамяната вода, ето списък
Коментари Харесай

Тази лековита вода я знам от баба: Понижава холестерола, лекува бъбреци, чисти черния дроб, а се приготвя за 2 минути

Преди да споделим по какъв начин да приготвим бамяната вода, ето лист с всички изгоди, които тялото ви може да получи! Освен че са цялостни с витамини В и С, калий, калций и фолиева киселина, изследванията демонстрират, че бамята има шест съществени изгоди за здравето.
1) Бамята е с високо наличие на фибри
Високото наличие на фибри я прави идеална за храносмилателната ви система. Не единствено, че помагате на храносмилането по-ефективно, само че и облекчава гладните болки, като ви държи по-сити за по-дълго време. Изследователите също по този начин са разкрили, че задоволително хранителни фибри оказва помощ да се поддържа салдото на кръвната захар.

2) Премахва умората
Проучване от 2015 година откри, че в композиция с ежедневната физическа интензивност прибавянето на бамя към диетата ви може да ви разреши да упражнявате по-дълго без отмалялост и да се възстановите по-бързо.
3) Бамята понижава равнищата на стрес
В друго изследване, оповестено в The Scientific World Journal, откривателите разкрили, че антиоксидант, открит в семената на бамя има антистресов резултат.

4) Бамята може да помогне за понижаване на кръвната захар
Изследването откри, че бамята намалява равнищата на кръвната захар. Това допуска, че консумирането на храни, богати на антиоксиданти, които са с високо наличие на фибри, могат да бъдат потребни за хора с или с риск от диабет.
5) Бъбречни болести
Според едно проучване оповестено в Медицински Журнал бамята посочила позитивен резултат при заболяване на бъбреците.

6) При чернодробни болести
Друго проучване оповестено в Саудитски Фармацевтичен Журнал (Saudi Pharmaceutical Journal) изтъкнало защитната функционалност на бамята срещу чернодробни болести. Открито било, че бамята има предпазен резултат при изкуствено породено увреждане на черния дроб, което се дължи на неговата високо антиоксидантна активност.
Как да създадем лековитата вода
Бамята може да се добави към супи, яхнии, салати. Но, в случай че в действителност не харесвате усета на бамята и въпреки всичко желаете бърз и елементарен метод да извлечете някои от преимуществата на този зарзават, направете си вода с бамя.

Всичко, от което се нуждаете, са три до пет стръка бамя и чаша вода. Накиснете бамята за една нощ в чашата и сутринта ги извадете и се насладете на напитката. Можете също по този начин фино да нарязвате шушулките бамя, които ще създадат водата леко горчива. Но това ще разреши на водата да извлече още повече от потребните съединения на бамята.
Това са някои изгоди за здравето, които не желаете да пропуснете!
Инфо: За дамата

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР