Преди да се върви към ново обединение в дясно, всички

...
Преди да се върви към ново обединение в дясно, всички
Коментари Харесай

Радан Кънев: Десните партии трябва да намерят мястото си спрямо ГЕРБ

Преди да се върви към ново обединяване в дясно, всички партии там би трябвало да намерят своето място по отношение на ГЕРБ.

Това съобщи някогашният водач на ДСБ Радан Кънев пред Българска национална телевизия във връзка подготвяното обединение около ДСБ и " Да, България ".

Той уточни, че дълго време доста от организациите не са показвали какво е отношението им към ГЕРБ, а без това да се случи, няма по какъв начин да има дълготраен съюз.

" Българското дясно е в един непрекъснат разгар, най-малкото по две линии - едната е да откри ясното си място по отношение на ГЕРБ. ГЕРБ и персонално Борисов преобладават в политическото пейзаж в България 12 години, ръководят съвсем непрестанно последните 10 години и няма по какъв начин да имаш неустановено отношение към това ръководство, а в нашето пространство прекомерно дълго беше неустановено това състояние и прекомерно постоянно имаше обединявания, които нямат общо отношение към основния фактор на това ръководство ", сподели Кънев.

Според Радан Кънев разграничаването от ГЕРБ може да е хубавичко, кардинална основа, върху която да стъпи новият план. Той уточни, че в дясното пространство не може да бъде открит човек, който не е работил с Борисов или не се е коалирал с ГЕРБ на национално или районно равнище.

" Аз настоявам, че това е хубаво, тъй като е опит. Безотговорно е в никакъв случай да не посегнеш към властта, само че идва миг, когато не би трябвало да прекрачиш алената линия ", каза той.

По този мотив Радан Кънев разгласи, че Петър Москов и Божидар Лукарски не са еволюирали във връзка с ГЕРБ, а единствено са сменили столовете си. 

По думите му би трябвало да се мисли и по въпроса дали в дясно ще се прави поредна коалиция от все по-голям брой партии, или ще се търси сериозна консолидация, която да прерасне в мощна единна конструкция. 

В отговор на въпрос Радан Кънев акцентира, че няма да се кандидатира за водач на готвената коалиция, защото съгласно него водачът би трябвало да е най-малко 10 години по-млад от него. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР