Преди да се появи легендарният модел Countach през 80-те години и

...
Преди да се появи легендарният модел
Countach през 80-те години и
Коментари Харесай

Апокалиптичен рот-рат V12 Lamborghini Espada отива на търг

Преди да се появи именитият модел Countach през 80-те години и да определи класическата форма, която е в основата на почти всяко Lambo от този момент насам, най-продаваният Lamborghini е Espada, правен между 1968-1978-а. Това не значи, че това е масова машина - единствено 1217 екземпляра от този 4-местен гранд турър са били построени тогаваа.

Espada си е била странна и неуместна кола - дизайнерското студио Bertone може би не беше постигнало своя връх през 1968 година Espada се превежда от испански като "меч " - по-специално от типа, който матадорите използват, когато убиват бика. Интересен избор на име за компания с бик като лого...

Но в случай че формата модела не се е превърнала в класическа, тя сигурно привлича вниманието. През предходната година френския тунингар Danton взе модела за основа на този повече от пушек родстър и с него отпразнува 50-годишнината на Espada. Оригиналният мотор Lambo V12 е непокътнат, излъскан и комплициран в предната част на автомобила. Колелата са изкарани яко извън каросерията, напряко възмутителни са бонбони-червени канадски джанти, дебелите гуми са на Michelin.

Повечето от каросерията е непокътнато, машината е боядисана в меко сатенено сиво. Задната секция, която изглеждаше толкова странна при оригиналния автомобил, наподобява отлично с изксараните на открито колела. Задният край също наподобява прелестно, задните светлини са предпазени от черни метални решетки, а цялата форма просто изглежда твърде крепко.

Интериорът е взет напряко от кино лентата за Лудия Макс /Mad Max/, металните спортни седалки са заварени, употребявани са груби метални нитове, гневни декоративни шарки, таблото е напряко спартанско. Това нещо е напълно жестоко и крепко, облещва очните ябълки на всеки в близост и ще изглежда като вкъщи си по крайплажните пътища.

В последна сметка всичко е за пари в този луд свят. Тунигарите ще изрожат творението си на търга Мекъм в Кисими, Флорида. Прогнозната продажна цена е между 200 000 и 250 000 щатски $.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР