"Преди да се покаже същността на ваксините и да се

...
"Преди да се покаже същността на ваксините и да се
Коментари Харесай

Проф. Аргирова: Нов мутант на К-19 е причина за високата смъртност у нас, той е по-опасен, защото...

"Преди да се покаже същността на имунизациите и да се знаят техните свойства и качества, не биваше да се вършат описите за имунизиране ", съобщи в изявление за БНР проф. Радка Аргирова - вирусолог, ръководител на Дружеството на вирусолозите.

Тя посочи, че това не се случва единствено в България, а и на всички места по света се работи в жанр "поставяме каруцата пред коня ". Вирусологът акцентира, че не е обяснено дали всеки, който реши да се имунизира, ще може да избира коя от имунизациите да му бъде сложена.

Проф. Аргирова разказа тежките случи на болни от коронавирусна зараза, които е виждала в болничните заведения и изрече безапелационното си решение да си сложи ваксина против Covid-19: "Не разбирам тъкмо сътрудници, лекари, които приказват несъстоятелни неща за ковид ".

По думите на вирусолога научните изявления за имунизацията на "Пфайзер " демонстрират, че тя е безвредна и допусна, че несъмнено ще бъде ефикасна.

"Научаваме, че като се направи имунизацията, тя ще дава дългогодишен имунитет.

Това е доста значимо. вирусът няма късмет повече, тъй като към този момент е направил всички промени, които са му нужни, с цел да може да болести индивида.

Всички разновидности, които след това претърпява, няма да могат да повлияят на неговата патогенност, разпространяване, нито пък на действието имунизациите. това е част от закона на еволюционната вирусология ".

Високата смъртност в България проф. Аргирова изясни с разпространяването на мутант на ковид, който е друг от първия, пристигнал от Китай: "Той е по-инфекциозен от истинския вирус и има по-лесна трансмисивност, т.е. по-лесно се предава от човек на човек.

С това си изяснявам и фактът, че в Европа се получи доста съществено повишаване на броя на инфектираните лица ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР