Преди да сдаде властта кметът Здравко Димитров ще направи последната

...
Преди да сдаде властта кметът Здравко Димитров ще направи последната
Коментари Харесай

Зико си тръгва като кмет на Пловдив с най-странната първа копка в мандата си

Преди да сдаде властта кметът Здравко Димитров ще направи последната си първа копка. В 11:00 часа на 6 ноември Зико ще даде старт на реконструкцията на ул. „ Царевец ”, която чака своя ремонт към този момент трета година.
Прочетете още
 Започването на ремонта е извънредно необичайно и е по-скоро за „ историята ”, за остане Зико в аналите, като кметът положил неговото начало. Причината – работата по улица „ Царевец ” е невероятно да стартира до края на годината.

Реконструкцията и разширението на улицата е обвързвана с два плана – на ВиК и Община Пловдив. Оттам първо би трябвало да мине точно Южния обходен колектор, а едвам след  това градските управляващи да финансират разширението и оправянето на пътната и пешеходна част.

Първоначалният план за ул. „ Царевец ” бе колекторът да остане в съществуващото платно. След повече от 2 години договаряния обаче се взе решение той да бъде изместен в разширението, което към този момент е отчуждено.

За да се случи това обаче е нужно първо да има нов координиран план с утвърдено и допълнено строително позволение. След това и индексация на контракта с „ Еко план – Пловдив ”.

В момента планът е даден за координиране, само че към момента не е утвърден. Това значи, че най-малко до края на годината няма по какъв начин да се извърши каквато и да е активност от ВиК.   Едва откакто се реалокира колектора  и изградят водопроводи и отклонения, Община Пловдив може да работи по сектора.  С други думи  може и да е предходна една година, откогато се е заклел новия кмет.  Въпреки това – Димитров ще  даде старта на реконструкцията, с цел да влезе в историята.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР