Преди да пожелае щастлива Нова година, президентът на Съединените щати

...
Преди да пожелае щастлива Нова година, президентът на Съединените щати
Коментари Харесай

Тръмп: Иран ще плати голяма цена за погубените животи

Преди да пожелае щастлива Нова година, президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заплаши още веднъж Иран, като предизвести, че Техеран ще бъде виновен за възможни жертви или вреди в американската дипломатическа институция в Багдад, която беше атакувана от протестиращи иракчани.
"Посолството на Съединени американски щати в Ирак е безвредно от часове! Много от нашите велики военни, дружно с най-смъртоносната военна техника в света, незабавно бяха ситуирани на мястото. Благодаря на президента и на премиера на Ирак за бързата им реакция ", написа президентът в Туитър.
"Иран ще бъде напълно виновен за изгубените животи или нанесените вреди във всяко от нашите уреди. Те ще платят доста ГОЛЯМА ЦЕНА! Това не е предизвестие, а опасност. Честита Нова година! ", добави Тръмп.
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо съобщи от своя страна, че офанзивата против американското посолство в Багдад е била проведена от "терористи ".
"Атентатът беше проведен от терористи - Абу Махди ал Мухандис и Кайс ал-Хазали - и подсилен от иранските представители - Хади ал Амари и Фалех ал Фаяд. Всички те са на фотография, направена под послоството нив ", написа Помпейо в Туитър.
"Днешната офанзива против американското посолство не би трябвало да се бърка с законните старания на иракските протестиращи, които от октомври са на улицата, настоявайки в Ирак да бъде прекъсната корупцията, която беше импортирана в страната от иранския режим ", добави дипломатът.
Междувременно телевизия Forex News заяви, че Съединени американски щати изпращат стотици спомагателни войски в Кувейт, откакто иракски протестиращи в Багдад нахлуха в американското посолство. Въздушнодесантната 82-ра дивизия на американската войска получи заповеди за разполагане в Кувейт, като най-малко 500 парашутисти към този момент са на път. Иран отхвърли да е взел участие в нападението над американското посолство в Багдад.
Въпреки непрекъснатите обвинявания на Вашингтон, че Техеран е провел случая в дипломатическото здание, представителят на външното министерство на Иран Абас Мусави съобщи, че "американските чиновници имат поразителната смелост да приписват на Иран митингите на иракчани против вашингтонското дивашко ликвидиране на минимум 25 иракчани ".

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР