Преди да можете да се погрижите за нещо друго -

...
Преди да можете да се погрижите за нещо друго -
Коментари Харесай

За да бъдете успешни в бизнеса, първо трябва да се погрижите за себе си

Преди да можете да се погрижите за нещо друго - в това число за своя бизнес, първо би трябвало да се погрижите за себе си. Главните изпълнителни шефове, по сходство на родителите, са склонни да слагат главния фокус върху своите творения с убедеността, че това е вярно.    Истината е, че когато родителите дълго подценяват личните си потребности, не могат да се грижат пълноценно за децата си. Същото важи и за ръководството на компании, споделя в публикация за Inc. Даниел Маркос, съосновател и изпълнителен шеф на Growth Institute.    Докато редовите членове на екипа идват и си отиват, изпълнителните шефове остават основни настоящи лица до деня, в който решат да изоставен или да се пенсионират, прибавя Маркос, съгласно който в света на бизнеса доста постоянно се следи следната картина:    На пръв взор шефовете и бизнесмените бележат финансови триумфи, само че вътре в себе си са наясно с хаоса в компанията, която ръководят. Зад кулисите персоналният им живот също е търкаляща се лавина от нерешени проблеми. Изглежда, че основният изпълнителен шеф не може да си разреши отмора, камо ли да се разболее, тъй като продажбите може да се срутен.    На сцената излиза въпросът – за какво компанията е толкоз подвластна от устойчивостта на своя изпълнителен шеф и каква е цената, която заплаща за неговото неприятно водачество?

Растежът на компанията стартира от вас   Ако сте основен изпълнителен шеф, би трябвало да сте наясно, че с разрастването на компанията имате потребност от нови попълнения в екипа с нужния опит и потенциал.    Научете се да приоритизирате, да оценявате съответно процесите в компанията и да споделяте дейно. Като деен участник във всеки един от стадиите в бизнеса, ваша е грижата непрекъснато да се развивате и усъвършенствате - спрете ли да растете, бизнесът ви го чака същото. Растежът стартира с вас самия.    Ако възнамерявате да развивате сполучливо една компания, първо би трябвало да се концентрирайте върху личното си израстване - не можете да помогнете на други хора, в случай че не се чувствате способни и уверени. В бизнеса този принцип печели на ваша страна доверието и лоялността на екипа.

Даниел Маркос предлага 4 цели, които да преследвате:   Действайте стратегически и осъзнато   Първото и най-важно изискване е да се ангажирате да останете физически и душевен здрав. Това значи да разполагате с задоволително време за фамилията си, да спортувате, да спите и да се храните вярно.    Най-важната ви задача като ръководещ шеф не е да осъществявате микро-мениджмънт и да бъдете на всички места и когато и да е, а да изградите дълготрайната визия на компанията, която да притегли всички останали към нея.    Не забравяйте, че в множеството случаи проблемите не могат да бъдат решени със същото мислене и на равнището, на което са били основани. Потърсете помощта на потвърдени експерти, които могат да ви дадат друга позиция и да ви предложат работещи решения.

Открийте подкрепящи съмишленици    Самотата по върховете в водачеството е изцяло действителен проблем, който може да се окаже тежко задължение за всеки управител. Преумора, бърнаут, намалена работливост – това са част от отрицателните положения и обстановки, които може да преодолеете. Не оставайте самотни и неразбрани на своя професионален връх, търсете разговор с други ръководещи на сполучлив бизнес, от които можете получите съвет и поддръжка.  Уважавайте своята независимост   Най-голямата опасност за личната ви независимост сте вие самият, а не вашата компания. Не допускайте да изгорите в огъня на професионалната си пристрастеност, жертвайки всичко.    Един от методите да деянията почитание към свободата си, е като точно планирате персоналното си и работно време. Ще спечелите същото почитание и от своя екип, а това ще ви научи да намирате по-ефективни решения за всичко, което вършиме. Така няма да се постанова да работите изключително и да полагате големи старания, с цел да поддържате реда на всички места.

Създайте почтено наследство    Намирането на пазарна опция не е задоволително за разгръщане на бизнеса. Търсете по-дълбокия смисъл. Вие не просто желаете да изградите сполучлив бизнес, а да създадете почтено завещание, да окажете позитивно и запаметяващото се влияние.    Как изпълнителният шеф може да трансформира своята компания в промишленост, която трансформира играта? Как да въодушеви, притегли и задържи най-хубавите гении в тима си?    Успехът се крие в отговорите на тези въпроси. Не се водете единствено от задача, слоган, цел или мотивация за облага.    Работейки за основаването на същинско завещание, вие сътворявате душата на компанията, а пътят към сполучливото ѝ развиване ще бъде дело на общите ви старания. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР