Преди 8 години музикалният гений Андреа Бочели излезе пред българската

...
Преди 8 години музикалният гений Андреа Бочели излезе пред българската
Коментари Харесай

Андреа Бочели пее в София през май

Преди 8 години музикалният талант Андреа Бочели излезе пред българската аудитория с камерен концерт, а през май 2014 година, още веднъж ще пее пред своите български фенове. За първи път публиката у нас ще се допре до същинската същина на световноизвествния тенор, който идва в този момент за един вълшебен театър, включващ типичен арии от най-известните италиански и международни опери, както и песни от новия му албум Passione. За българските си фенове маестрото е приготвил и специфична изненада.

Концертът ще се състои в зала „ Арена Армеец “ в София, където хиляди почитатели ще имат опция да се допрян до магията „ Бочели ”. Цените на билетите са сред 50 (25 евро) и 200 лв. (100 евро) и към този момент се продават в www.eventim.bg и www.andreabocelli.com/tickets

Организаторите на концерта Symphonics, които предходната година поканиха у нас латинодивата Дженифър Лопес, споделят, че за тях Бочели е неповторим план и е огромна чест, че тъкмо актьорът, притежател на чувството за божественото начало в музиката, се е спрял  на България, с цел да показа своя нов албум, като по този начин ще сбъдне фантазията на хиляди меломани у нас да го чуят онлайн.

„ Истински се вижда, единствено със сърцето! “ - тези думи на Антоан дьо Сент-Екзюпери от романа  „ Малкият принц “, биха могли да бъдат мото на творчеството и кариерата  на гениалния Бочели.

Трудно е да се изброят всички професионални триумфи на маестрото, поради които той намира място в Книгата за върхове на Гинес, печели премия Златен глобус и е номиниран за Оскар. Изпълнения в Carnegie Hall, Central Park в Ню Йорк, Колизеума в Рим, оперите в Сидни, Берлин или супер концерт  пред 110 хиляди души в Сао Пауло, Бразилия, са просто няколко линии от неговата неповторима кариера. През 2010 година за Бочели изгрява и звезда в Алеята на славата в Холивуд.

Влиянието на Бочели върху актуалната музика се загатва паралелно с имената на Карузо и Синатра. Той не е просто артикул на маркетингов екип, трансформирал се е в легенда приживе, легенда обречена да запленява слушателите във вечността. Селин Дион, въодушевена от дарбата му, възкликва: " Ако Бог можеше да пее, щеше да звучи като Андреа Бочели! "

Тенорът е роден в Тоскана - родината на Пучини и Маскани.  По време на своето детство в малко селце покрай Пиза, той получава цялостна поддръжка от своето семейство в желанието си да учи музика. Стремежът му да продължи музикалните  уроци  го принуждава да съчетава нощни изяви в пиано питейни заведения и усвояването на правните науки в университета в Пиза. Въпреки че реализира огромен триумф с любовта си към пианото и флейтата, още до момента в който е младеж, той осъзнава, че най-силният инструмент, който има, е личният му глас.

За международната сцена звездата на Бочели изгрява през 1994 година. Той печели състезанието за ария в Сан Ремо с II Mare Calmo della Sera. Същата година получава присъединяване в „ Макбет “ на Верди, а на Коледа изпява Adeste Fideles за Папата пред десетки хиляди вярващи на площад „ Свети Петър “. Оттогава насам, животът му е белязан от неотслабващ триумф.

Увеличаването на въздействието на поп музиката измежду музикалните усети по света увлича и самия Бочели. Той взе участие в разнообразни поп планове, само че в никакъв случай не забравя  своята огромна пристрастеност - операта. Докато извършва опери на Бизе и Пучини пред стотици хиляди хора, Бочели твори и в областта на поп промишлеността. Това дуално музикално развиване оформя бъдещия музикален автограф на маестрото, разпознаван посредством изкуството на обичайна оперa, само че с съвременно поп звучене, тъй че става обичан на оптимално необятен кръг аудитория.

Един от най-големите му хитове  Con Te Partiro  или по-известен като Time to Say Goodbye, по-късно дует със Сара Брайтман е водещ в топ класациите в продължение на месеци и чупи върховете по продажби в редица страни. „ Не мисля, че човек просто взема решение да стане артист. Това е предопределено от метода, по който публиката те приема “, споделя Бочели, който обича да дефинира себе си като съвременен, само че и демодиран тенор.

На 29 януари, 2013 година маестро Бочели издаде своя нов дълго чакан 14-и студиен албум Passione, който включва едни от най-романтичните любовни песни на всички времена. В албума Бочели си партнира във вдъхновяващи дуети с актьори като Дженифър Лопес, Нели Фуртадо и тромпетиста Крис Боти.

На 21-ата година от своята кариера, след концерти и турнета по целия свят, с повече от 80 милиона продадени копия зад тила си, Андреа Бочели се качва на сцената на „ Арена Армеец ” на 30 май 2014 година за незабравима среща с българските си фенове.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР