Преди 60 години на 12 април със своя епохален полет

...
Преди 60 години на 12 април със своя епохален полет
Коментари Харесай

Георги Иванов: Овладяването на космоса започна с полета на Юрий Гагарин – него трябва да помним! - slava.bg

Преди 60 години на 12 април със своя исторически полет Юрий Гагарин потвърди, че човек може да живее и работи в космоса и откри пътя към неговото практическо асимилиране. За тези години се реализира доста. В космоса излетя жена – Валентина Терешкова, екипажи от по двама и трима индивида, а на американската совалка по 7-8 индивида. Руският космонавт Алексей Леонов през 1965 година излезе в открития космос и потвърди, че и там може да работи човек, а през 1969г. американецът Нийл Армстронг стъпи на Луната.

Началото на интернационалното съдействие в преодоляването на последната граница беше сложено в разгара на Студената война, когато през 1975 година се сътвори първата интернационална галактическа стратегия "Съюз-Аполо " сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати. Тогава руската и американската ракети излетяха от разнообразни континенти и се стиковаха на орбита, а екипажите им реализираха взаимни научни опити, основани на Земята.

Командирите на "Съюз " и "Аполо " до края на живота си останаха другари. Оттогава датира тясното съдействие сред огромните галактически страни, без значение от комплицираните им връзки в годините, тъй като са разбрали, че практическото асимилиране на космоса желае взаимни старания и не е по силите на една страна. Това удостовери и американският астронавт Марк Вандерхай, който е включен в екипажа с пълководец съветския космонавт Олег Новицкий, който излетя на 9 април тази година, задача отдадена на 60 годишнината от полета на Юрий Гагарин:

"По-рано се конкурирахме, а в този момент си сътрудничим и това е доста по-полезно за цялото човечество! "

Най-голямото постижение на интернационалното съдействие е Международната галактическа станция, на която работят непрекъснато руснаци, американци, европейци, японци и други и реализират доста комплицирани научни опити. Страните, чийто представители работят там, вземат участие финансово и в създаването на научни стратегии, свързани с активността на станцията.

Разработват се научни стратегии от огромните галактически страни за основаване на бази на Луната и проучване на планетата Марс. Да, направени са великански крачки в преодоляването на космоса, само че всичко това стартира с полета на Юрий Гагарин и неговата една обиколка към Земята за 108 минути. Това би трябвало да помним ние индивидите на Земята! Този полет промени света!
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР