Преди 500 години Фернандо Магелан тръгва на пътешествие, останало в

...
Преди 500 години Фернандо Магелан тръгва на пътешествие, останало в
Коментари Харесай

Как My Motto стана най-популярната вафла на остров Мавриций

Преди 500 години Фернандо Магелан потегля на странствуване, останало в историята с първата обиколка на света. Преди пет години на международно странствуване се насочва и една дребна, само че амбициозна на квадрат българска вафла, My Motto. Една от победните ѝ спирки е остров Мавриций.

Малката островна страна в Индийския океан е една от най-добре разрастващите се в Африка. Над 40% от популацията ѝ са младежи под 30 години, с добра покупателна дарба, отворени към новото, поставящи качеството и атрактивността на стоките преди всичко. Точно там довежда околосветското странствуване квадратната вафла My Motto, която се трансформира в бестселър.
Начална точка
Пътешествието на My Motto към Мавриций стартира през 2016 година Две години по-късно новата, усъвършенствана формула - 80% крем и 20% вафлени кори, я трансформират в абсолютния любимец за мавританците.

Истинският пик в продажбите на My Motto идва през 2019-2020 година В този интервал те скачат близо осем пъти, от 600 000 през 2016 година до над 4 900 000 броя през 2019 година Това е впечатляващо достижение, изключително като се има поради, че популацията на Мавриций е почти 1 200 000 души, което прави по приблизително четири вафли на човек. Така тази дребна островна страна се трансформира в третия максимален пазар за българската вафла след Румъния и Украйна.
За да реализира не " магическата цена " е нужно напълно малко понижение от 12 на 10 рупии. Рецептата на триумфа
Но на какво се дължи този триумф? Основните фактори са няколко, като преди всичкo е качеството на продукта: с него не се позволяват никакви взаимни отстъпки. Добавяме и нетипичната форма, множеството крем, мусовия усет и оптималната цена. " Дадохме на потребителя доста повече потребителска стойност по отношение на цената и триумфът не закъсня ", споделя Илия Арбов, началник " Глобални продажби " във " Фикосота Фууд ".

Не по-малко значим детайл от формулата на триумфа е вярното ценово позициониране. През първите години на мавританския пазар екипът на " Фикосота Фууд " не стопира да изследва поведенческите специфики и да тества на каква цена купувачите реагират най-добре.

" За да реализираме тази " магическа цена ", беше нужно напълно малко понижение от 12 на 10 рупии, което докара до доста нарастване на продажбите ", изяснява Арбов.
Продуктът е качествено показан на голям брой местоположения в обекта - тъкмо толкоз, колкото би трябвало да е, тъкмо там, където би трябвало да е.
Добрата дистрибуция също е основна за My Motto: фактът, че " Фикосота Фууд " e огромна и към този момент задоволително позната компания на островната страна, вдъхва убеденост на един от най-големите дистрибутори там още от началото на продажбите. " Ние сме извънредно гъвкави, с цел да чуем колегата и ритъма на пазара ", разясняват от компанията. Доказателство за това е съвършено координираната верига за поръчки, произвеждане, доставки и дистрибуция, която двете страни построяват дружно.

За да бъде продуктът сполучлив, е значимо какъв брой постоянно и по какъв начин ще бъде изложен в магазина. За задачата My Motto ползва напълно ново за пазара решение - стилен мултимодулен екран, който стартира да се предлага дружно с обичайно работещото в категорията излагане на касова зона. Така продуктът е качествено показан на голям брой местоположения в обекта - тъкмо толкоз, колкото би трябвало да е, тъкмо там, където би трябвало да е.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Градове 3 Коронавирус 1 Политика 2 Свят 3 Свят 1 Градове 2 Коронавирус 3 Места
" С помощта на верния сътрудник и специфичните ни дисплейни принадлежности увеличихме наличието на рафта съвсем двойно и се преместихме от дъното му в " горещата " зона ", изяснява Арбов.

За налагането на квадратната вафла като водеща марка в Мавриций се вършат регулярни и атрактивни промоции във всички основни канали. Инвестициите в марката също скачат. " Така, инвестирайки повече в пазара, дадохме глътка въздух на нашите сътрудници и ги компенсирахме за обезценяването на валутата им, запазвайки цената си непроменена. Реално, като се изключи че им помогнахме в битката да се оправят с инфлацията в страната им, дружно ние като бранд и те като обекти, успяхме да повишим пазарния си дял в кошницата от сладки артикули на потребителите ", споделя Арбов.
Продажните на My Motto скачат близо осем пъти, от 600 000 през 2016 година до над 4 900 000 броя през 2019 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР