Преди 18 години активисти на терористичната група „Ал Кайда” извършиха

...
Преди 18 години активисти на терористичната група „Ал Кайда” извършиха
Коментари Харесай

18 години след серията терористични атаки в САЩ


Преди 18 години деятели на терористичната група „ Ал Кайда” направиха най-смъртоносната офанзива в Съединени американски щати. Бяха отвлечени 4 самолета, част от които се врязаха в двойните кули на Световния търговски център в Ню Йорк и удариха Пентагона.

Полет 93 е четвъртият аероплан. Именно той остава като знак на обединяването в битката против тероризма. Пътниците на полет 93 се сплотиха против похитителите и попречиха да бъде осъществен още един удар против столицата на Съединени американски щати. Самолетът се разруши в поле край дребен пенсилвански град, където е повдигнат монумент, наименуван “Кулата на гласовете”.

С убити 2 996 души и повече от 6 000 ранени, офанзивата остава най-смъртоносната в историята на Съединени американски щати. Тя хвърли Съединените щати във верига от войни против ислямските джихадисти, напомня БГНЕС.

Полет 77 се разруши във военния щаб в Пентагона. Всички 59 пасажери и екипажа на борда на самолета бяха убити дружно с още 125 чиновници, намиращи се в Пентагона.

В допълнение към убитите на 11 септември, хиляди доброволци за избавяне на потърпевшите, строителни служащи и поданици са развили болести, доста от които са вследствие на поемане на токсични изпарения.

Днес Съединени американски щати означават годишнината от нападението, като отдават респект на героите пред Мемориала, повдигнат на мястото на Световния търговски център в Ню Йорк. Паметта на починалите ще уважи и президентът Доналд Тръмп. Церемония по случай проявените геройства в събитията на 11 септември 2001 година ще има и в Пентагона, Вирджиния, и в Шанксвил, Пенсилвания.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР