Преди 144 години беше сключен историческият Санстефански мирен договор, поставящ

...
Преди 144 години беше сключен историческият Санстефански мирен договор, поставящ
Коментари Харесай

Митрофанова: Русия никога не е започвала войни, тя ги приключва

Преди 144 години беше подписан историческият Санстефански кротичък контракт, поставящ завършек на Руско-турската война, разрешил на българския народ да получи дълго чаканата си независимост. След звучния отзив на Априлското въстание, когато цяла Европа остана безучастна, точно твърдата воля на император Александър Втори, безстрашната съветска войска и доблестта на българските опълченци сътвориха предпоставки за възраждането на българската страна. Походът към Дунав получи мощно утвърждение в Русия от всички славянски общности, а присъединяване в него се разглеждаше като значима задача за спасението на православните братя и сестри от Османското робство.

Това декларира посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова във видео по случай Трети март.

Тя показва, че ехото от Руско-турската освободителна война получава отзив и в днешни дни. „ По-голямата част от моите сънародници възприемат събитията в Украйна по същия метод както и преди 144 години - като обективни, от дълго време належащи дейности за отбрана на жителите на Донбас от нацисткия киевски режим. Безразборно убиващ популацията в продължение на 8 години”, споделя Митрофанова.

„ Многото ни опити да решим спора по дипломатически път не доведоха до резултат. Вместо да послушат жителите на Донецк и Луганск, които приканиха украинските управляващи да съблюдават Минските съглашения, западните страни продължиха да въоръжават фашистките украински групировки, подтиквайки ги към решителни дейности срещу мирното население на Донбас”, декларира съветският дипломат у нас.

Митрофанова изяснява, че освен това състояние Русия е нямало по какъв начин да се помири. „ Това е в несъгласие с нашите хуманни и християнски полезности. В този ден бих желала да прикани българските жители да се замислят и да погледнат на протичащото се в Украйна обективно, без техният взор да бъде замъгляван от течащата агитация. В момента в Украйна се води специфична военна интервенция за демилитаризация и денацификация на нарушителите от киевските управляващи, които от 2014 година водят война против личния си народ”, добавя тя.

Посланикът приключва с думите: „ Напомням, че в своята история Русия в никакъв случай не е започвала войни, тя ги завършва. Убедени, че сме прави в делото си”.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР