Преди 10 години светът беше различен, футболът също, както и

...
Преди 10 години светът беше различен, футболът също, както и
Коментари Харесай

Къде са 15-те изгряващи звезди на 2010 г.?

Преди 10 години светът беше друг, футболът също, както и играчите, на които възлагахме очаквания да ни забавляват на терена вбъдеще.

Част от тях към този момент са измежду най-добре платените поради положителното си показване и сега са в пика на кариерите си, а други... даже не им помним имената.

Испанското издание " Марка " реши да напомни своя лист на най-обещаващите гении отпреди десетилетие.

1. Алешандре Пато
Наградата за най-талантлив футболист в Европа през 2009 година отиде в ръцете на надарения бразилец. Пато мина в " Милан " от " Сао Пауло " за 22 млн. евро, само че травми съпътстваха кариерата му. Той игра още за " Коринтианс ", " Виляреал " и в Китай, а през днешния ден още веднъж е част от " Сао Пауло ".

2. Марио Балотели
Балотели завоюва същата премия през 2010 година, а упованията бяха да кариерата му да доближи върха си, незабавно щом престане да прави проблеми отвън терена. 10 години по-късно продължаваме да чакаме това да се случи и може би към този момент се примирихме, че няма да забележим гения на италианеца. Той имаше и положителни моменти в " Интер " и " Манчестър Сити ", преди да се причисли към " Милан " и " Ливърпул ". В момента играе в италианския " Бреша ".

3. Гарет Бейл
След като подписа с " Тотнъм " през 2007 година, може да се каже, че Бейл оправда упованията. От ляв бек той се трансформира в крило, а през 2013 година мина в " Реал " Мадрид. В испанската столица сега не го долюбват доста, само че той беше част от тима, който господства в Шампионската лига след 2014 година

Снимка: Getty Images

4. Фелипе Коутиньо
Той беше освободен от " Интер ", с цел да отстъпи мястото на Паулиньо, който по този начин и не подписа с италианския отбор. Бразилският полузащитник впечатли света като футболист на " Ливърпул ". Доброто му показване му обезпечи трансфер в " Барселона " за 120 млн. евро, само че по този начин и не съумя да се приспособява и да размени Неймар. В момента е в " Байерн " Мюнхен, където не играе постоянно.

Снимка: Reuters

5. Неймар
Още през 2010 година сравняваха гения от " Сантош " с Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Трансферът му от " Сантош " беше неочакван и много проблематичен, само че през 2013 подписа с " Барселона " и образува популярно трио с Меси и Луис Суарес. Неймар мина в " Пари Сен Жермен " през 2017 година за рекордните 222 млн. евро, само че поради травмите към момента не е впечатлил там.

Снимка: Reuters

6. Ромелу Лукаку
Лукаку се славеше с добра физическа форма и голов усет при започване на десетилетието, когато от " Челси " се надяваха да размени Дидие Дрогба. Той по този начин и не получи късмет за изява на " Стамфорд Бридж " и беше даден чартърен на " Уест Бромич " и " Евертън ". Представянето му там му подсигури трансфер в " Манчестър Юнайтед " за 90 млн. евро, където игра единствено два сезона преди да премине в " Интер ".

7. Джовани дос Сантош
Бившият футболист на " Барса " мина в " Тотнъм " през 2008 година с вяра да блесне във Висшата лига. Но мексиканецът по този начин и не съумя да реализира триумф там, а кариерата му потегли надолу и това го прати в родното му Мексико и Съединени американски щати.

Снимка: EPA

8.Тони Кроос
В началото на хилядолетието в " Байерн " Мюнхен изпращаха най-големите си гении чартърен в други тимове от Бундеслигата. За някои това беше неточност, само че пък в действителност положителните се завръщаха при баварците. Крос не направи изключение и след интервал в " Байер " Леверкузен, той беше част от отбора от Мюнхен, който завоюва Шампионската лига. Недоволство към заплатата и цената му го прати в " Реал " Мадрид, където също натрупа триумфи в най-силния европейски клубен шампионат.

Снимка: Reuters

9. Джердан Шакири
Шакири беше апетитен за най-талантливия млад състезател от академията на " Базел ". През 2012 година той мина в " Байерн " Мюнхен след впечатляващо показване с швейцарците в Шампионска лига. Само че това не му донесе триумф и пътят му продължи в " Стоук Сити ". Именно там го видяха още веднъж и това докара до трансфер в " Ливърпул ". Голямата конкуренция там го остави на пейката и се чака скоро да си откри нов тим.

Снимка: Reuters

10. Карлос Вела
Имаше огромни очаквания мексиканецът да впечатли с представянето в Северен Лондон, само че през днешния ден го помним единствено с късните му голове в шампионата за Купата на лигата. Техничният му жанр по този начин и не впечатли Арсен Венгер, който го прати в " Реал " Сосиедад. В баския клуб съумя да разгърне капацитета си, като се заприказва за завръщане на " Емиратс " или трансфер в " Барселона ". Това по този начин и не се реализира, само че в този момент свети в шампионата на Съединени американски щати.

11. Томас Мюлер
Той направи дебюта си за " Байерн " Мюнхен при Луис ван Гал и се появи като отличен голмайстор. Той беше слабоват, движеше се добре и знаеше мястото си на терена. Движението му без топка е посочено за образец в Германия. По едно време се стремеше да усъвършенства върха на Мирослав Клозе за попадения на международни шампионати, само че годините напреднаха. Мюлер към този момент не е закрепостен титуляр в " Байерн ", само че продължава да е част от отбора.

12. Джордан Хендерсън
Всички хранехме огромни очаквания за положително показване на Джордан Хендерсън, когато подписа с " Ливърпул " през 2011 година Клубът заплати за него 20 млн. евро, а тогава нямаше доста финанси. На Хендерсън му лиши време да се ориентира. Прекара известно време чартърен, осуети няколко прехвърлянето, само че идването на Юрген Клоп възроди кариерата му. Бившата звезда на академията на " Съндерланд " в този момент е капитан на отбора, който завоюва Шампионската лига и е отпред в класирането на Висшата лига.

13. Федерико Македа
Време е за може би най-тъжната история в този лист. Сър Алекс Фъргюсън имаше табиет да притегля млади футболисти, за които никой не беше чувал. Като Македа. През сезон 2008/2009 " Манчестър Юнайтед " и " Ливърпул " се бяха вкопчили в борба за купата. " Червените дяволи " изоставаха на 2 точки, а мачът с " Астън Вила " вървеше 2:2, до момента в който не влезе италианеца. Като истински Кройф той вкара от ъглов удар и подсигури 3-те точки. Направи го и против " Съндерланд ". Но по този начин и не се задържа на " Олд Трафорд ", мина през още 9 клуба и в този момент е в " Панатинайкос ".

14. Марио Гьотце
Звездата му изгря в " Борусия " Дортмунд под управлението на Юрген Клоп, а по-късно мина в " Байерн " Мюнхен. Той съумя да вкара и значимия гол на финала на международното състезание през 2014 година, а по-късно се завърна при " жълто-черните ". След това Гьотце разкри, че страда от болест на метаболизма, съвсем спря да играе, а през днешния ден продължава да носи фланелката на " Борусия ".

Снимка: БГНЕС

15. Хавиер Пасторе
Въпреки че рядко се сещаме за него, той има превъзходна техника. Играеше в " Палермо " преди да подпише с " Пари Сен Жермен ". Започна добре във Франция, само че след това заприиждаха огромните звезди и той загуби титулярното си място. През 2018 година мина в " Рома ", а през актуалната акция е изиграл единствено 3 мача.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР