Предаването на изборни книжа продължава и към момента. Две от

...
Предаването на изборни книжа продължава и към момента. Две от
Коментари Харесай

Опашки и напрежение при предаването на изборните книжа в страната

Предаването на изборни бумаги продължава и все още. Две от РИК в София се обитават в НДК. Първите секции започнаха да идват след 22 ч. поради по-дългия избирателен ден, който на някои места поради опашките продължи до 21 ч. Видеозаснемането също способства за закъснение на комисиите, оповестява Нова телевизия. 

1132 секции от 23 и 25 МИР би трябвало да предадат изборните си бумаги в НДК. От 23 регион 78 секции са влезнали, а са излезли 40. Над 160 СИК от 25 регион към този момент са в НДК, а предалите са 40. Около 15% от секциите са предали книжата си досега.

Към 23:30 ч. са минали най-вече служебните и преносимите секции. Сред забавните сигнали са за жена, която е скъсала и пъхнала в джоба си бюлетина, както над 200 сигнала за празни или повредени бюлетини от машинното гласоподаване. Предстои дълго преброяване, защото има 12 контроли в протоколите.

Организацията на място е добра, а пристигналите членове на СИК получават храна, вода и кафе. Столовете се дезинфекцират. 

24 МИР предава книжата си в Зала „ Фестивална “, където процесът тече постепенно, а едвам 30 секции са предали протоколите си. 

Пловдив

Хаос и напрежение при предаването на изборните бумаги в Пловдив. 471 секционни изборни комисии предават своите протоколи. На доста места пък са отказали телефоните, с които се прави снимането на броенето на бюлетините.

Международни наблюдаващи на ОССЕ обявиха, че до момента не са виждали толкоз комплициран избирателен развой.

Изборният ден в Пловдив беше белязан и от чудноват случай, при който замениха необразован ръководител на секционна изборна комисия в „ Столипиново ”, който не можел да чете и написа.

Стара Загора

В Регионалната изборна комисия в Стара Загора има скупчване на хора. Това обаче се случва постоянно когато дойдат рейсовете от района и Казанлък.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР