Предаването Код Спорт“ по RING излъчи поредна бляскава среща с

...
Предаването Код Спорт“ по RING излъчи поредна бляскава среща с
Коментари Харесай

Яник Караско: Роберто Мартинес и Чоло Симеоне много ми помогнаха

Предаването „ Код Спорт “ по RING излъчи поредна блестяща среща с създател Христо Стоичков. Този път кавалерът на „ Златната топка “ показа в своята маркова графа Яник Караско. Той е една от очакванията на Белгия да излезе от ролята на безконечния любимец и да завоюва огромен шампионат. Следващата опция е международното състезание в Катар. С клубния си отбор Атлетико Мадрид крилото към този момент има два велики финала – загуба в Шампионска лига и успех в Лига Европа. Предлагаме акценти от изявлението с Яник Караско:

- Яник, работил си с доста качествени треньори. Начело на белгийския народен тим е Роберто Мартинес. Какво значи за теб неговият план?

- Като личност той е наистина топ. Държи се човешки. Винаги се стреми да извади на първо място човещината, било да се съобрази със семеен проблем или да ни даде свободен ден. Опитва се да ни даде възможност да бъдем заедно с нашите семейства. Вслушва се в идеите на останалите, не отстоява само своите виждания. Смятам, че той е много добър треньор. Разчита добре играта на съперника, тактически е много силен, той е специалист, който държи винаги да притежаваме топката. Държи да има свой облик, да държим топката на земята и иска от нас да се забавляваме, защото футболът преди да стане професия е било и остава хоби. Да се забавляваме на терена - това за мен е нещо много важно. Трябва да си спомним, че когато сме били малки, футболът е бил за нас само за удоволствие, макар да не е бил работа. Сега е работа, но не бива да забравяме удоволствието от играта.

- Следващата огромна цел пред вас е Катар. Къде можем да забележим тима на Белгия след няколко месеца на международните финали? Какви са задачите?

- Целите са еднакви за всички - да продължаваме да печелим. Понякога хората имат къса памет. Трябва да си припомнят, че неотдавна Белгия отсъстваше отвсякъде. Тогава хората бяха доволни от простия факт отборът да се класира на европейско или световно. А сега, когато редовно сме на тези световни или европейски финали, искат трофеи. За мен обаче този натиск е добър, защото ние знаем, че имаме отбор за големите цели. Трябва да гледаме обаче мач за мач и да стигнем максимално далеч. Добре знаеш, че в даден турнир всичко може да се случи. Всеки мач е различен, а е необходимо да имаш и малко късмет, за да постигнеш целта си. Понякога късметът е на твоя страна, понякога - не.

- От много време работиш с един от най-хубавите треньори в света. Досещаш се, че ще те запитвам за Чоло Симеоне и Атлетико Мадрид. Миналата година спечелихте справедливо купата в Испания.

- Чоло е треньор с доста мощен темперамент, с огромна упоритост и сила. Аз съм се опитал да извлека доста от двамата треньори, с които работя - Чоло и Мартинес. Със Симеоне, да вземем за пример, играехме 4-4-2, което е защитна тактичност. Така че се научих да поставям оптимално старания, да търча и поради останалите. Това са качества, които Симеоне предава на тима. Това те кара да даваш всичко от себе си и поради него. При Мартинес играем 3-5-2, той ме пуска по крилото като халф-бек, тъй като знае, че съм мощен в офанзива, само че знае също и че съм теоретичен да играя в отбрана. В Атлетико постоянно преди сме играели 4-4-2, само че предходната година, когато станахме първенци, използвахме 3-5-2 и аз бях в тази роля на халф-бек. Така че при мен се получи добър микс сред двамата треньори. И двамата ми помогнаха доста.

Снимки: Gettyimages
 Българче къса мрежите с екипа на Атлетико Мадрид Българче къса мрежите с екипа на Атлетико Мадрид 1 май | 08:33  Симеоне: Липсваше ни прохлада Симеоне: Липсваше ни прохлада 1 май | 06:04  Солиден Атлетик прекърши Атлетико Солиден Атлетик прекърши Атлетико 1 май | 00:31 Още от Футбол свят  Ювентус - Венеция 1:0, гол на Бонучи Ювентус - Венеция 1:0, гол на Бонучи 1 май | 13:30 1534 4  Един от значимите играчи на Борусия удостовери, че напуща Един от значимите играчи на Борусия удостовери, че напуща 1 май | 13:19 936 0  Лил сложи цена на звездата си Лил сложи цена на звездата си 1 май | 13:11 731 0  Бензема: Все още имаме и други цели Бензема: Все още имаме и други цели 1 май | 13:07 705 0  Лил продава една от звездите си за 50 милиона евро Лил продава една от звездите си за 50 милиона евро 1 май | 07:54 5342 3 Виж всички Водещи Новини  Сираков: Връщането на Мъри беше катарзис за Левски, следващата година ще бъдем много по-добри! Сираков: Връщането на Мъри беше катарзис за Левски, следващата година ще бъдем много по-добри! 1 май | 13:52 1118 3  Черно море поглежда към третото място против Славия Черно море поглежда към третото място против Славия 1 май | 07:09 10043 137  Петко Христов избухна с гол и асистенция, само че Специя загуби от Лацио в представление Петко Христов избухна с гол и асистенция, само че Специя загуби от Лацио в представление 1 май | 00:02 21273 15  Кристиано Роналдо може да се завърне в Реал Мадрид Кристиано Роналдо може да се завърне в Реал Мадрид 1 май | 04:59 30922 60  Исторически срам за ЦСКА - София в Разград Исторически срам за ЦСКА - София в Разград 30 апр | 21:55 125077 1236 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР