, предаде Fox News. Най-малко 24 души са загинали след

...
, предаде Fox News. Най-малко 24 души са загинали след
Коментари Харесай

24 загинали и 800 ранени след протестната седмица в Колумбия

, съобщи Fox News. Най-малко 24 души са починали след повече от седмица на конфликти сред стачкуващи и полиция, като някои източници настояват за 30 смъртни случая като цяло, в това число цивилни и полицейски чиновници. Според правозащитни организации, минимум 800 души са били ранени при конфликтите.

Припомняме, че хората бяха ядосани от данъчни промени, които имат за цел да се запълни фискалната дупка, обвързвана с пандемията. Правителството настоя, че данъчната промяна е жизненоважна за стабилизиране на финансите на Колумбия. Планът включва нови или увеличени налози за жителите и притежателите на компании, както и равнене на налога върху продажбите на комунални услуги и някои храни. Намаляват се или напряко се отстраняват някои данъчни облекчения за бизнеса, като тези за продажби на артикули. Синдикатите приканиха за национална стачка в отговор на закона, което докара до митингите.
 17 починали и стотици ранени след митинги в Колумбия
17 починали и стотици ранени след митинги в Колумбия

Данъчни промени разгневиха обществеността

Президентът Иван Дюке изиска от конгреса си да отдръпна закона и незабавно да преработи ограниченията. След това финансовият министър Алберто Караскила подаде оставката си в понеделник вечерта след ден на срещи с президента.

Съобщава се, че полицията е направила над 400 ареста в цялата страна, като твърди, че протестиращите са запалили 20 рейса , разграбили десетки магазини и са унищожили стотици други. Общественото утвърждение на полицията се срина до 48% предходната година, откакто преди 20 години бележи над 70%, съгласно The ​​Washington Post. През последните години силите са уволнени над 1400 служители на реда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР