Пред централното управление на "Топлофикация София" омбудсманът Мая Манолова направи

...
Пред централното управление на "Топлофикация София" омбудсманът Мая Манолова направи
Коментари Харесай

Мая Манолова: "Топлофикация" като Хари Потър магьоснически прибира парите на хората

Пред централното ръководство на "Топлофикация София " омбудсманът Мая Манолова направи доклад във връзка 2 година от встъпването си в служба, съобщи кореспондент на Novini.bg

Манолова изясни, че на всички към този момент им е омръзнало да слушат доклади за достижения, както и да гледат табла на отличници. Тя посочи, че избира това място за доклада, тъй като не е съумяла през тези 2 година да се пребори с топлофикационното сдружение. Тя обаче изрично съобщи, че не се отхвърля и ще продължи борбата с монополиста.

Омбудсманът регистрира, че към момента има работа и с банковите институции, които по думите й, също по незаконосъобразен метод събират такси от жителите. Манолова добави, че ще продължи да се бори и против производителите на храни, които вкарват двоен стандарт за българските жители. Това, по думите й, е извънредно унизително.

Мая Манолова уточни, че както авторката на на книгите за дребния вълшебник Хари Потър Джоан Роулинг е обиколила 12 издателства, до момента в който бъде публикуван бестселърът, по този начин и тя няма да се откаже от борбата с всички, които нарушават правата на жителите. "Топлофикация " е един мой Хари Потър, който с магьоснически качества събира парите на столичани, съобщи омбудсманът.

От доклада стана ясно, че през последната година 34 592 жители са потърсили съдействието на омбудсмана. 12 106 са постъпилите тъжби, като една огромна част от тях са завършени. Най-много тъжби има от София-град, област Пловдив, област Варна. Класацията по потребителски тъжби води "Топлоснабдяване ".

Манолова означи, че е провела три значими законодателни начинания - законодателни промени в Гражданскопроцесуалния кодекс, законови промени за протекция на работещите от неточни работодатели и промени в Закона за собствеността и използването на земеделските земи и за арендата в земеделието, които са ориентирани против измамите със аграрни земи. Отправени са и две претенции за сезиране на Конституционния съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР