Пред сключване на договор за доставка на 280 линейки е

...
Пред сключване на договор за доставка на 280 линейки е
Коментари Харесай

МЗ сключва договор за 280 линейки, обяви поръчка за още 120

Пред подписване на контракт за доставка на 280 коли за спешна помощ е здравното министерство (МЗ). Справка в уеб страницата му сочи, че е финализирана процедурата по желание на реализатор за две от четирите обособени позиции, с които се целеше обезпечаване на 400 нови медицински автомобила.
Средствата на обща стойност 48 671 650 лв. без Данък добавена стойност са от Оперативна стратегия " Региони в напредък " по план " Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ ", а колите за спешна помощ са предопределени за центровете и филиали за незабавна здравна помощ в цялата страна.
Поръчката бе оповестена през март месец, само че е отчасти завършила едвам в този момент, поради многото ѝ обжалвания от компании, които са нямали интерес да вземат участие в нея, сочи инспекция на Actualno.com.
" София Франс Ауто " АД печели състезанието за доставка на 185 коли за спешна помощ за незабавна здравна помощ, вид B с нараснала проходимост. Тя е класирана преди всичко и за доставка на 95 коли за спешна помощ за интензивни грижи, вид С. Офертата ѝ е на стойност 113 990 лева без Данък добавена стойност за едно возило, надлежно 136 788 лева с Данък добавена стойност. Това прави обща стойност на доставката 31 892 000 лева без Данък добавена стойност и надлежно 38 300 640 лева с Данък добавена стойност.
Всички останали претенденти са били отстранени в хода на процедурата. За две от обособените позиции обаче се наложи министър Кирил Ананиев да приключи процедурата още през месец август. Причината бе, че за тях нямаше подадена нито една оферта.
От оня ден към този момент е открит нов конкурс за останалите 120 коли за спешна помощ. Прогнозните им стойности са си същите. Общо 10 млн. лева без Данък добавена стойност са планувани за доставка на 78 коли за спешна помощ за незабавна здравна помощ, вид Б със задвижване 4х4. Сумата за другите 42 коли за спешна помощ вид В с нараснала проходимост е 5 450 340 лева без Данък добавена стойност.
Изискванията за тях обаче са леко изменени. Срокът за осъществяване на контракта в предходното съобщение беше 36 месеца, в този момент е 24. Гаранционният период при двете обявления е 60 месеца, само че в първото беше без ограничаване на пробега, в този момент е или 60 месеца, или до постигане на 250 000 км - съгласно това кое от двете условия настъпи първо.
В известието от 13 август, когато Министерство на здравеопазването осведоми, че са постъпили 7 предложения за разглеждане, посочи, че защото за две от позициите участници няма, още в границите на деня ще организира среща с представителите на автомобилния бизнес, с цел да разбере аргументите, които са ги попречили да аплайват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР