Пред съда опозиционерът атакува военната инвазия в УкрайнаИзвестният руски опозиционер

...
Пред съда опозиционерът атакува военната инвазия в УкрайнаИзвестният руски опозиционер
Коментари Харесай

Руски съд отхвърли облажването на 9-годишната присъда на Навални

Пред съда опозиционерът нападна военната инвазия в Украйна
Известният съветски опозиционер Алексей Навални загуби обжалването на деветгодишната му присъда, оповестяват международните организации.

Навални беше наказан през март за машинация и пренебрежение към съда. Преди това той към този момент излежаваше друга присъда със период от две години и половина.

Навални взе присъединяване в правосъдното чуване на 24 май посредством видеовръзка от затвор във Владимирска област.

Критикът на Кремъл употребява последното си изказване в съда, с цел да подлага на критика съветските управляващи за започването на военната инвазия в Украйна и повтори предходните си изказвания, че всички обвинявания против него са политически стимулирани.

Навални съобщи, че решенията против него не се разграничават от лъжите, употребявани от „ лудия” президент Путин и държавната телевизия, с цел да оправдаят войната.

„ Ще претърпите историческо проваляне в тази глупава война, която започнахте. Тя няма цел или смисъл. Защо водим война? “ попита опозиционерът.

45-годишният политик беше задържан през януари предходната година при идването си в Москва от Германия, където се лекуваше, откакто беше токсичен с химическо вещество от вида „ Новичок”.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР