„Пред парламента са представителите на хората с увреждания, които искат

...
„Пред парламента са представителите на хората с увреждания, които искат
Коментари Харесай

Нинова: По-голям абсурд от това да не пускат хора с увреждания в НС, не съм чувала

„ Пред Народното събрание са представителите на хората с увреждания, които желаят среща с депутатите от „ Българска социалистическа партия за България ". Ръководството, в лицето на партия ГЕРБ, към което се обърнахме категорично, не ги позволява в Народното събрание, тъй като са облечени във фланелки, на които написа „ Системата ни убива ". Това, на което сме очевидци, е парадокс ". Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание. " За нас това е тежко тъпчене на демократични правила и свободата на словото ", безапелационна е Нинова. По нейните думи равностойни и равноправни български жители не могат да влязат в българския парламент, единствено тъй като си разрешават да стачкуват против система, която сега е ГЕРБ.

„ Управляващите се базират на някакви измислени текстове във вътрешните правила и дискриминират не кого да е, а хората с увреждания. Те стоят на открито повече от половин час и не могат да влязат в, би трябвало, най-достъпната постройка - на Народното събрание ", акцентира ръководителят на Българска социалистическа партия. Нинова добави, че протестиращите са желали тази среща, с цел да обсъдят оферти за законодателни промени, които касаят хората с увреждания. Тя посочи, че управлението на ГЕРБ се базира на правилника за вътрешния ред, в който написа: „ продажбата и разпространяването на осведомителни материали е неразрешено в постройката на Народното събрание ". „ Тези фланелки, които те носят, не могат да бъдат съблечени, с цел да влязат в постройката. " - разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова и народните представители от „ Българска социалистическа партия за България " излязоха на открито, с цел да се срещнат и поговорят с протестиращите. От своя страна, те благодариха на народните представители от левицата за вниманието и подчертаха, че те само са се отзовали на поканата, която е била изпратена само че всички партии. „ Парламентът е затворен за хората, които желаят смяна ", разясниха протестиращите.

Депутатите от левицата дадоха обещание да се срещнат с предложенията и да провеждат втора среща, с цел да ги обсъдят. Според тях има подигравка в думите на Цветанов по време на откриването на сезона през днешния ден, който се похвали какъв брой доста хора са посетили Народното събрание. „ А тъкмо днес- да затвори вратите пред хора с увреждания ", възмутиха се те. От Българска социалистическа партия са безапелационни, че най-малкото, което би трябвало да направи Емил Христов, който замества Цвета Караянчева сега, е да си подаде оставката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР