Пред Паметника на Незнайния войн беше издигнато националното знаме -

...
Пред Паметника на Незнайния войн беше издигнато националното знаме -
Коментари Харесай

Издигнаха националното знаме ​пред Паметника на незнайния войн в София

Пред Паметника на Незнайния войник беше издигнато националното знаме - церемонията видяхте онлайн в предаването " Ние сме България ", отдадено на 3 март.

София

На церемонията вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на защитата Красимир Каракачанов и министри от кабинета, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, Главният мюфтия, депутати и дипломати. В ритуала участваха представителни подразделения на Националната гвардейска част и гвардейският внушителен духов оркестър.

Красимир Каракачанов - министър на защитата: На българите на 3-ти март им поисквам освен да бъдат горди, че са българи, само че и да не не помнят какво честваме на 3 март. На 3 март е подписан Санстефанският контракт, съгласно който огромна част от българските земи и българската нация се намират в една страна. След което Берлинският конгрес раздра България - това бяха егоистичните ползи на тогавашните велики сили. Нека да не забравяме едно - че на първо място би трябвало да е български интерес, на първо място ние би трябвало да разчитаме на себе си като българи, на личните си сили, на личния си разсъдък, на личното си усърдие, а не да чакаме някой различен да ни прави работата.
 © фотоси: Българска телеграфна агенция Димитър Димитров: В дните, в които би трябвало да почетем тези празници да им отдадем заслуженото въпреки всичко. Хората са си дали живота за нашето избавление, да живеем в този момент в една свободна страна. Михаил Михайлов: Паметта е коренът на един народ, нея би трябвало да пазим и да я пренасяме доколкото можем през децата си и напред в бъдещето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР