Пред пълна зала, с много аплодисменти и няколко биса, премина

...
Пред пълна зала, с много аплодисменти и няколко биса, премина
Коментари Харесай

Публиката в София посрещна с аплодисменти комедията от Стивън Мофат „Премахни от приятели“

Пред цялостна зала, с доста овации и няколко биса, мина премиерата на комедията от Стивън Мофат „ Премахни от другари “ в София на 30 юни. Главните настоящи лица в пиесата са актьорите Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Деян Ангелов и Катя Иванова, а режисьор е Валентин Ганев.
„ Забавна без изпитание “ – по този начин английският вестник The Telegraph назовава комедията, която напълно скоро направи своята премиера и в лондонския „ Уест Енд “ (януари 2023 г.).

„ Премахни от другари ” хвърля занимателен и язвителен взор върху пагубния блян на хората от междинната класа в Англия постоянно да наподобяват благи, общителни и възпитани. Авторът е Стивън Мофат - награждаван публицист, който стои зад именитите английски сериали „ Шерлок “ (Sherlock) и „ Доктор Кой “ (Doctor Who).



Именно казусът с прекомерно положителните обноски стои в основата на сюжета. Британското образование среща Питър (Владимир Зомбори) и Деби Линдел (Анелия Луцинова) с екстравагантната и сластна вдовица Елза Жан Краковски (Мария Сапунджиева). Тяхното „ другарство ” стартира на палубата на круизен транспортен съд и продължава в обществените мрежи.

Отношенията им са като по вода (от разстояние), до момента в който един ден Елза не се самопоканва в дома им за седмица. Твърде късно, прекомерно необратимо, двамата научават страшна истина за нея. Предстои им едно посещение, което ще ги качи на влакчето на ужасите!

Но по какъв начин да откажат и да защитят всичко, което обичат, от тази заплаха, без да наподобяват леко невъзпитани…



Сценарият на комедията е въодушевен от същинска история, която действителният Питър (върху чийто облик е построен основният герой) споделя на Стивън Мофат. Той и брачната половинка му отишли на отмора, там се срещнали с един човек, разменили си имейли, а по-късно той заплашително изискал да се нанесе при тях. В следствие разбрали и неща за него, които предпочитали да не знаят.

След София „ Премахни от другари “ ще се срещне за първи път с публиката в Пловдив, Варна и Бургас.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР