Пред многобройна публика в Регионална библиотека „Гео Милев” – гр.

...
Пред многобройна публика в Регионална библиотека „Гео Милев” – гр.
Коментари Харесай

Люба Емилова от Монтана представи първата си стихосбирка „Терзания в синьо”

Пред многочислена аудитория в Регионална библиотека „ Гео Милев” – гр. Монтана, двадесетгодишната Любомира Емилова показа първата си стихосбирка „ Терзания в синьо”. Водещ на срещата бе Сибил Бойчев – програмист уеб уеб сайтове в библиотеката.
„ Терзания в синьо” е третата издадена книга на младата писателка. Избира това заглавие, тъй като синият цвят ѝ е обичан, харесва морето и хората със сини очи. Мотивирана е да напише нещо, което да се хареса на читателите, не толкоз на нея. Затова и стиховете ѝ не са ориентирани към избран човек, а всеки може да открие по нещо за себе си в тях.
Любомира Емилова е на двадесет години, родом от Монтана. Завършила е ПГПЧЕ „ Петър Богдан”, немска паралелка. Печели цялостна стипендия за образование в Русия и в 12-ти клас е наградена с почетния знак на гимназията. В момента е студентка по право в „ Сочинский государственный университет”, втори курс. В 9-ти и 10-ти клас издава два романа „ Сделка с дявола” и „ С усет на ванилия”, с които се подрежда измежду най-младите създатели в гр. Монтана. В гимназиалните си години е доста дейна и взе участие в разнообразни мероприятия, състезания и олимпиади. Тя показа, че постоянно е усещала поддръжката на своите учители, за което им е извънредно признателна.
Люба Емилова е един от спечелилите в състезанието за „ Младежка авторска творба”, проведен от Младежка банка – Монтана, взаимно с Република България „ Гео Милев” – гр. Монтана през 2017-та година. Няколко от нейните произведения ще бъдат оповестени в алманах за юношески произведения, който се чака да излезе до края на месец януари тази година. Отделно се занимава с снимка, има награди от няколко фотоконкурса. Посланието, което насочва към своите читатели и другари е да „ четат повече, колкото и банално да звучи “. Искрено се надява, че „ редовете ѝ ще доближат до повече хора, които имат потребност да повярват, че нищо не е изгубено, че всичко си заслужава, когато има кого да чакаш и кой да чака теб “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР