Пред много тревожна климатична перспектива е изправена столицата на Великобритания

...
Пред много тревожна климатична перспектива е изправена столицата на Великобритания
Коментари Харесай

Кметът на Лондон предупреди за апокалипсис от 45 градуса в града в обозримо бъдеще

Пред доста тревожна климатична вероятност е изправена столицата на Англия в резутат на ускоряването на процеса на световно стопляне. В Лондон може да има жеги от 45 градуса по Целзий през няколко дни в годината в обозримо бъдеще. Това предизвестие направи кметът на града Садик Хан в изявление пред в. The Guardian.

При този сюжет множеството поданици на английската столица ще се сблъскат с казуса с рисковите горещини. Тежките метеорологични условия ще попречат на работата на основни градски предприятия и институции, в това число метрото, старческите домове и учебните заведения. „ Това значи, че би трябвало да се приспособяваме към тези температури още в този момент “, сподели Хан.

За да смекчи последствията от световното изменение на климата, Лондон усилва броя на засадените дървета, които да вършат сянка и инсталира климатици в градския превоз. Тези ограничения обаче, съгласно Хан, не са задоволителни за ефикасна битка с влошаващите се климатични условия. Той, по-специално, укори английското държавно управление за обстоятелството, че управляващите към момента не са въвели в страната аналог на американския Закон за понижаване на инфлацията, който, наред с други неща, планува деен преход към чиста сила и електрически транспортни средства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР