Пред лицето на агресията стоят онези, които се отказаха от

...
Пред лицето на агресията стоят онези, които се отказаха от
Коментари Харесай

Фантастичната четворка на Путин: Петков, Орбан, Вучич и Хегер

Пред лицето на експанзията стоят тези, които се отхвърлиха от старите си връзки с Кремъл и тези, които ги затвърдиха. Унгария и Сърбия се оказаха същинските бастионите на Путин в Европа. Все по-ясно проличава и политическо съгласие сред Орбан и Вучич. Но към екипа се причисляват още две страни от района: България и Словакия, които се оказаха новия проруски конгломерат, от който Путин се нуждаеше.

“Руската инвазия в Украйна се трансформира в земетресение за държавното управление на либерала Кирил Петков”, пишат от “Формиче”.

Ако четиристранният пакт се разбие, има и такива в Източна Европа, които са подготвени да протегнат ръка. Като се стартира от Сърбия на Вучич, най-проруската страна на европейска земя. От години Вучич играе на два фронта. От едната страна е Русия, която постоянно е осъждала намесата на НАТО в Белград през 1999 година и поддържа сръбските искания към Косово. От другата - Европейският съюз, към който Сърбия желае да се причисли от известно време.

Войната в Украйна е неподредствено до черноморската граница на България. Случващото се след нашествието на Русия на 24 февруари се оказа същинско земетресение за държавното управление на либерала Кирил Петков. В края на февруари министър председателят трябваше да уволни министъра на защитата си, откакто отхвърли да назова дейностите на Кремъл война. Месец по-късно кабинетът на Петков виси на косъм - гласоподава в поддръжка на глобите на Европейски Съюз, само че се опълчи на изпращането на оръжия в Киев и възбраната на вноса на сила от Москва.

Сега Кирил Петков се колебае по различен основен въпрос в конфликта сред Европейски Съюз и Русия: Дали да се поддаде на настояването на Путин да за съветски газ да се заплаща в рубли. Повечето страни от Европейски Съюз към този момент отхвърлиха, до момента в който в София към момента царува неизясненост.

Премиерът на Словакия Едуард Хегер също се колебае какво да прави. В понеделник той се отхвърли от министъра си на стопанската система Рихард Сулик, който неотдавна съобщи, че Словакия ще се съобрази с настояванията на Русия за газ да се заплаща в рубли, тъй като страната му има потребност от синьо гориво. Словашкият министър председател Едуард Хегер удостовери, че страната му ще работи в единение с Европейски Съюз против настояванията за сходни заплащания.

Случилото се обаче е знак, че и тук, както и в България, съветското лоби прозелитизира в държавното управление (прозелитизирането е усилието или желанието, с което човек или институция се пробва да убеди другите хора да следват или поддържат идея, теория, идеология или вяра, бел.ред.).

На фона на кавгите Кремъл ликува. И до момента в който Вишеградската четворка се отдръпва на назад във времето, Путин може би е намерил онази " фантастична четворка ", от която в действителност се нуждае в Европа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР