Пред камерата на ексклузивно говори човек, свързан с една от

...
Пред камерата на ексклузивно говори човек, свързан с една от
Коментари Харесай

Свързан със случая „Хемус” пред NOVA: Никога не сме ходили в банка

Пред камерата на извънредно приказва човек, обвързван с една от по този начин наречените „ кухи фирми”, през които се твърди, че са минавали парите, източвани от Автомагистрала „ Хемус”.

Преди няколко седмици в дома на Камен и жена му Нина Тодоринова идва ГДБОП, с цел да ги отведат на разпит. Каква е повода - не им споделят, само че загатват. „ Казаха ни: „ За компания „ Виндор Монтана”. Аз си споделих, че несъмнено е нещо за Боби”, споделя Камен Иванов.

С единствения обвинен в следствието за „ Хемус” - Борислав Колев, Камен се познава от към 7-8 години. И тогава и в този момент Камен се занимава със строителство на частно. Колев пък му се показал като данъчен, само че и му споделил, че може да му намира работа в областта на строителството.

„ Един тип ми е бил като началник по пътищата. Работил съм с него в Козлодуй за Околовръстното шосе. Интересуваше ме само да работя и да мога да си изхранвам семейството”, прибавя Иванов.

Преди две години Борислав още веднъж потърсил Камен. Този път с ново предложение - да трансферират компания на името на жена му. „ Тя не е направена от нас. Тя е на някой си, само че компанията е чиста. Така ми изясни. Нищо не сме давали като капитал. С това се е разправял Боби. Така говорихме с него, че като прехвърлим компанията, жена ми би трябвало да върви и да подписва договорите и аз му споделих, че няма по какъв начин да стане. Жена ми да не е бизнесменка”, споделя още Иванов.

Тогава Борислав намерил решение - дамата на Камен да подпише пълномощие на различен човек, с цел да се разпорежда от името на компания „ Виндор Монтана” ЕООД. „ За да може този човек да подписва договорите. Не познавам този човек. Не сме го виждали. Даже като отидохме в Монтана на гарата и се чудихме кой е този човек. Четем в интернет, че е изтеглил 18-19 млн.”, изяснява Камен Иванов.



„ Не сме откривали банкови сметки. Никога не сме ходили в банка”, прибавя той.

До идването на ГДБОП в дома им, Камен твърди, че не подозирал нищо, тъй като при прехвърлянето Борислав му заречен, че ще му откри работа по строителството на „ Хемус”. А Камен щял да може да води и свои служащи, от които да печели. И това се случило. „ Бях пратил мои другари и получавах комисионна. За сектора Мездра - Ребърково. Мислех, че тези пари са за тази автомагистрала. Надницата беше 55 лева, на момчетата им споделих - 50 за вас 5 за мен”, споделя Иванов.

Парите на служащите и облагата на Камен се плащали от Борислав, твърди той. А по отношение на милионите – и до през днешния ден мъжът на собственичката на компания, през която се твърди, че са минали милиони, не може да си изясни по какъв начин обвиненият е попаднал в схемата.

„ Едва ли са при него тези пари. Боби е поставка на някой си. Не на някои си”, прибавя той.

Сега Камен твърди, че се тормози, тъй като, споделя той - бил без виновност отговорен и то за милиони.

До момента по следствието са разпитани десетки очевидци, а обвинен е Борислав Колев. Преди ден брат му съобщи, че той не е крайният адресат на милионите. Имена пред медиите на сподели, само че пък се срещна с основния прокурор и вътрешния министър, пред които, споделят те, е бил по-конкретен. Ще има ли нови арести и обвинявания и ще се разплете ли цялата скица - занапред ще излиза наяве.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР