Пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на

...
Пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на
Коментари Харесай

Нинова се похвали за минималната заплата

Пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на " за България " разяснява поправките в Кодекса на труда, с които от догодина минималната работна заплата ще бъде 50% от междинната брутна работна заплата за страната, съобщи кореспондент на.

Още през октомври внесохме предложение да се усили минималната работна заплата и тя да бъде 50% от междинната. По това време това бяха 850 лв.. Оттогава до момента над 40 пъти вършим оферти в зала този законопроект да бъде гледан. Винаги се намираше метод да бъде отритнат. Ние бяхме уверени, че половин милион българи, служащи и най-много работещи бедни имат потребност от поддръжка, съобщи Нинова.

Благодарение на нашата непримиримост и причини, през днешния ден Народното събрание реши минималната работна заплата да бъде 50% от междинната брутна заплата. Не можем да кажем това какъв брой ще е като число, тъй като от октомври до момента се трансформираха събитията в България, само че по груби калкулации и прогнози това значи, че заплатата ще се усили с сред 100 и 150 лв., уточни водачът на.

За страдание, залата не одобри това да стане от 1 юли. Причината за това е, че служебният кабинет не внесе бюджет и за 2023 година няма планове. Залата одобри това да се случи от 1 януари 2024 година Въпреки това в последните дни на Народното събрание отчитаме като наш забележителен триумф още една обществена облага и още извоювана победа за служащите, работещите небогати и техните фамилии, означи социалистката.

Много системи стартират да издишат, тъй като служебният кабинет не внесе бюджет. Вчера имахме среща с наши кметове от цялата страна, които към този момент усещат компликациите – плановете, които са почнали, са финансирани единствено на 50%, стоят разкопани улици, стартирана замяна на водопроводи, стотици градове в страната са разкопани като поле точно заради това, че не се одобри бюджет и че служебният кабинет не доплаща останалите 50%. Така че въпросът за постоянен кабинет и бюджет за 2023 година стои все по-остро за редица системи, сподели още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР