Пред инспектора на Висшия съдебен съвет (ВСС) не са постъпвали

...
Пред инспектора на Висшия съдебен съвет (ВСС) не са постъпвали
Коментари Харесай

Пред инспектора на ВСС не са постъпвали сигнали за оказвано влияние над магистрати

Пред инспектора на Висшия правосъден съвет (ВСС) не са постъпвали сигнали за оказвано въздействие над магистрати във връзка съществуването на така наречен клуб SS, стопанисван от Мартин Божанов с прякор Нотариуса. Това се показва в позиция на инспектората.

От институцията осведомят, че за съществуването на подобен клуб са разбрали от изявления в медиите. Поради тази причина още при започване на февруари от основния прокурор е изискана информация по отношение на имената на магистратите, притежаващи членски карти за клуба и за интервала, в който са го посещавали.

До сегашния миг получихме само писмо, което ни уведомява, че настояването ни е препратено по подготвеност на Софийската градска прокуратура (СГП). Изпратихме напомнително писмо и до последната посочена прокуратура, само че към момента нямаме отговор от нея, показват от инспектората на Висш съдебен съвет (ИВСС).

При проверките на наказателните каузи, формирани в градския съд на процедура е извършена проверка и на досъдебните производства по тях и са отправени съответни рекомендации към СГП.

В същото време в ИВСС са формирани няколко преписки.

Отново по отношение на медийните изявления по тематиката за групите на въздействие в правосъдната система, в които са посочени имена на магистрати, е почнала инспекция на имотните заявления за 2016 година, 2017 година, 2018 година, 2019 година, 2020 година, 2021 година и 2022 година

За 13 от 14-те тествани магистрати не са открити данни за разминаване в цената на имуществото на тестваните лица и размера на заявените получени средства. Предвид откритото във връзка с един човек към този момент е изпратен сигнал до Националната организация за приходите и Комисията за противопоставяне на корупцията за определяне на действителното имуществено положение на магистрата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР