Пред Григор Димитров се откри историческа възможност. А подходът на

...
Пред Григор Димитров се откри историческа възможност. А подходът на
Коментари Харесай

Мисия 4! Гришо ще ...


Пред Григор Димитров се откри историческа опция. А методът на Гришо в обстановката е извънредно забавен. Григор може да приключи годината в Топ 4 на Тура, достижение без аналог в историята на родния мъжки тенис. Също по този начин и класиране, което да го изстреля съвсем несъмнено като Спортист номер 1 на България за годината.

Димитров, Доминик Тийм и Марин Чилич се обрисуват като основни кандидати за четвъртата позиция в края на акцията. Давид Гофен има минимални шансове да изпревари и тримата до края на сезона, а излизане на Александър Зверев от четворката наподобява съвсем невероятно.

Лидери в ранглистата са легендите Рафаел Надал и Роджър Федерер. В момента Чилич се състезава на АТП500 шампионата в Базел, а Тийм ще се опита да завоюва конкуренцията от същия сан във Виена. За хърватинът и австриецът се задава и Мастърс в Париж.
Гришо Димитров, реши да не взе участие на конкуренцията в австрийската столица, отказвайки се в последния миг, откакто преди този момент бе приел покана за главната скица на надпреварата.

Обосновката е, че Димитров желае да е в оптимална кондиция за шампионата в Париж. Гришо игра край на АТП250 конкуренцията в Стокхолм предходната седмица, а преди този момент се показа доста мощно на конкуренциите в Китай, правейки френетични мачове с Рафа Надал.
Интересно е, че и Матадора пропуща надпреварите тази седмица.

В борбата за Топ 4 Гришо може да се надява на положително показване в Мастърса във френската столица и възторг на първото си присъединяване на Финалния Мастърс за сезона в Лондон. Интересно е и по какъв начин ще се показват Чилич и Тийм, с изключение на на въпросните съревнования, и надлежно в Базел и Виена.
След края на тази седмица, ще предстоят по 2 основни шампионата за сезона пред Гришо, Марин и Доминик.
Като логиката сочи, че Григор ще влезе най-свеж от тримата във въпросните надпревари, само че и с точков пасив в борбата за Топ 4.

Пунктове обаче може да се наваксват скоростно. За информация точките на Финалния за годината Мастърс в Лондон се разпределят по следния метод:
200 за всяка победа в груповата фаза!
400 за триумф в полуфинал!
500 за победа във финала!
Така при 5 извоювани мача и надлежно купа в Лондон, непобеден първенец би прибавил 1500 точки за класирането си в ранглистата!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР