Пред говори осъдената за подкуп кметица на столичния район Младост

...
Пред говори осъдената за подкуп кметица на столичния район Младост
Коментари Харесай

„Успях да видя малкия. Това е нещо разкошно”: Иванчева с първи думи след излизането от затвора

Пред приказва наказаната за рушвет кметица на столичния регион „ Младост ” - Десислава Иванчева. Присъдата ѝ от шест години затвор беше прекратена на 19 юни, само че за малко. Причината е здравословен проблем, за който е належащо лекуване.

Иванчева излезе от Сливенския затвор, само че единствено за седмица. Екипът на NOVA я срещна в последния ѝ ден на независимост. Тя се съгласи да отговори на няколко въпроса, макар обещанието ѝ към шефа на пандиза да не дава изявленията, до момента в който е на открито.

Иванчева подозира, че целеустремено не са ѝ разрешили да се погрижи за здравето си по-рано. „ За да заведа дело, значи въпреки всичко е имало някакво напрежение, само че въпреки всичко нещата се възстановиха, допускам ”, добави Иванчева.

Бившата кметица беше задържана при зрелищна спецакция пред Спортната палата през 2018 година. Поводът - сигнал за корупция от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Пред проверяващите той твърди, че му е пожелан рушвет в размер на 250 000 евро, с цел да получи позволение за градеж. Според обвиняването в колата, с която бяха арестувани Иванчева и Петрова, са открити 70 000 евро. Иванчева и през днешния ден отхвърля това да е правилно.

„ Завели сме дело в Страсбург. То, по принцип, е за липса на обективен развой. Надявам се, че ще можем да си оправдаем името ”, сподели тя.

Окончателното решение на Върховния касационен съд е 6 години затвор заИванчева и 5 години за заместничката ѝ Биляна Петрова. Три години Иванчева прекара в следствието и под домакински арест.

„ Стават правосъдни неточности, аз по този начин виждам на нещата ”, посочи някогашната кметица на„ Младост ”.

Въпреки че е в пандиза, Иванчева следи измененията в правосъдната система. И по-специално - отстраняването на основния прокурор Иван Гешев.

„ Доволна съм, че Гешев към този момент не е основен прокурор. Ще си запазя мнението за Сарафов. Те се движеха в пакет за нашето дело. Така че, почти го познавам. Аз съм постоянно позитивно настроена и имам вяра, че нещата ще тръгнат към по-добро ”, уточни Иванчева.

Тя отхвърли да даде детайлности и съобщи само, че възприятието да бъде на независимост е несравнимо. „ Това е нещо луксозно. Въздухът е различен! Всичко е друго. Успях да видя дребния. И се усещам супер заредена и в този момент се връщам. Трудно е. Естествено, мъчно е ”, показа Иванчева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР