Пречистването на битови и индустриални води е бизнесът, в който

...
Пречистването на битови и индустриални води е бизнесът, в който
Коментари Харесай

Пречистено. От "ЕРМАКС БГ"

" Пречистването на битови и индустриални води е бизнесът, в който нашата компания " ЕРМАКС БГ " ЕООД е новаторска и е една от водещите в България ", споделя шефът на компанията инж. Бисер Станчев. И демонстрира шестте индустриални пречиствателни станции в " Тракия икономическа зона ", които компанията му е произвела през 2019 година и които инсталира в строящи се огромни предприятия.

Станциите с марката " ЕРМАКС БГ " са разнообразни. Защото пречистват водите от разнородни браншове - от дружество на авиационната промишленост, от цех за произвеждане на платки, от фабрики в автомобилната промишленост. " Нямаме унифицирани пречиствателни станции за промишлеността. Различни са, тъй като отпадъчните води, които пречистват, са разнородни, а нашата технология е съобразена с потребностите на клиента. След като оборудването си свърши работата, на изхода излиза механически чиста вода, която се зауства във водоприемник второкласен ", изяснява инж. Станчев.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Работа на модулен принцип

Проектирането на една пречиствателна станция става за 20 до 30 дни, а производството – от 2 до 3 седмици. После на екипа на компанията му трябват още 3 до 4 дни за монтаж на пречиствателната станция и тя влиза в деяние. Ако предприятието се разшири, " ЕРМАКС БГ " прибавя спомагателни пречиствателни модули. Този модулен вид на работа разрешава да се реагира по този начин, че потребителят да не прави непотребен разход. " Избягваме да вършим резервоари от бетон, тъй като тези решения са сложни за по-нататъшно уголемение на пречиствателната станция и са свързани с доста повече разноски. Ние в " ЕРМАКС БГ " произвеждаме модулите от полипропилен или полиетилен. Модулният вид разрешава оборудванията да бъдат инсталирани, а при потребност да бъдат демонтирани и откарани на друго място ", споделя инж. Станчев.

Конкурентни преимущества

" ЕРМАКС БГ " ЕООД създава пречиствателни станции съгласно самостоятелните потребности на клиента, като стартира наложително с взимане на проби за разбор от отпадъчните води на предприятието. Това не всеки път се прави от други компании. Инвеститорът избира на първо време да пусне предприятието и по-късно да реши екологични проблеми, тъй като губи пари, в случай че забави пуска. Затова компанията създава краткотрайни резервоари, които се употребяват като септични изгребни съдове.

" Нашето решение съчетава интереса на вложителя с опазването на природата. Слагаме огромни резервоари – от 20 до 40 кубически метра, съгласно потребностите. И до момента в който върви проектирането, с машини се извозват отпадъчните води. Но пък по този начин ние имаме опция да проучваме какво действително се изхвърля от производството, с цел да намерим точния метод за ликвидиране. И планът е изработен точно на основата на действителната отпадъчна вода. С това изпреварваме съперниците си и дръзвам да настоявам, че никой с изключение на нас не го прави в България ", разяснява инж. Бисер Станчев.

За потребностите на строителите

" ЕРМАКС БГ " предлага за потребностите на по-големите строителни компании своите модулни пречиствателни станции от контейнерен вид. Те се конфигурират на строителните обекти и битово-фекалните води от служащите, които работят в комплекса, се пречистват на място. На изхода излиза чиста вода, която може да се употребява.

Пречиствателните станции от контейнерен вид са по-изгодни от химическите тоалетни за огромни обекти. Още повече че в пречиствателнните станции за строителството има освен тоалетни, само че и баня за служащите. Съоръженията се инсталират в контейнери с разнообразни размери. Когато се завърши строителството на обекта, оборудването се почиства и се откарва на идващия обект. " В момента имаме поръчки от строителни компании в Македония и Румъния. Сега изпълняваме поръчка за българска строителна компания с 40 души служащи на обекта ", изяснява шефът на " ЕРМАКС БГ " ЕООД.

И за дребните мандри

Най-новата тенденция в бизнеса на компанията е произвеждане на пречиствателни станции за дребни модулни мандри, които обработват сред 2 и 4 тона прясно мляко дневно. С пречиствателните уреди под марката " ЕРМАКС БГ " се улавят и задържат мазнините след производството на сирене и кашкавал. Този вид станции се постановат на пазара, тъй като фермерите могат да обработват дребни количества мляко, вместо да го продават на огромните компании. Тези, които създават сами крайни артикули, са задължени да имат пречиствателни станции, които да улавят и пречистват отпадъчните води след процесите в мандрата. Ето за какво решенията за дребни мандри на " ЕРМАКС БГ " ЕООД сега са шлагер измежду българските аграрни стопани.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР