Преборване между Биляна Дудова и Тайбе Юсеин няма да има!

...
Преборване между Биляна Дудова и Тайбе Юсеин няма да има!
Коментари Харесай

Дудова отказа преборването с Тайбе Юсеин и зяви: От федерацията ме направиха на маймуна!

Преборване сред Биляна Дудова и Тайбе Юсеин няма да има! Това разкри пред bTV самата Дудова.

Причината за отхвърли й от присъединяване е късно взетото решение на Българската федерация по битка (БФБ) за насрочване на дуела, който трябваше да дефинира коя от двете да показа България в кат. до 62 кг на европейското състезание в Будапеща.
 Петър Касабов разяснява изявлението на Биляна Дудова
Петър Касабов разяснява изявлението на Биляна Дудова

Тя е в моя лист, само че в категория до 59 кг, споделя той

" Благодаря на федерацията по битка, че се сетиха за мен в събота следобяд, с цел да ме уведомят, че в неделя ще бъде следващото преборване за европейското състезание в Будапеща. Ден преди пътуването за надпреварата. Благодаря, че ме " направиха на маймуна " с следващия цирк... след всичките ми достижения за България и БФБ. Една седмица чудене, с цел да ме изкарат отговорна най-после! ", разяснява пред bTV разочарованата Дудова.

Двете националки по битка трябваше да се изправят една против друга на следващия ден в Благоевград.

До насрочване на дуела се стигна след решение на Управителния съвет на федерацията, взето поради абсурда със селектирането на Дудова при до 59-килограмовите за еврошампионата - неолимпийска категория, в която тя стана международна и европейска шампионка през предходната година. Вместо Дудова в кат. до 62 кг в състава попадна титулярката Тайбе Юсеин.

Изборът е изработен с решение на националния селекционер Петър Касабов и с утвърждението на президента на федерацията по битка Христо Маринов.

Първоначално имаше преборване сред двете националки, планувано за 8 март. Последва пренасяне за 18-и.

Според уеб страницата на федерацията, то е осуетено, тъй като Юсеин била по-тежка от 62 кг, а толеранс не се позволява. Треньорът Касабов обаче е безапелационен, че битката се е провалила по виновност на Дудова.

Тя отхвърли и изпрати изказване до bTV, а въпросът стигна до министъра на спорта Радостин Василев, който се ангажира с изясняването на случая.
 Треньорът на Биляна Дудова: Решението за преборването е срещу психическото здраве на състезателките
Треньорът на Биляна Дудова: Решението за преборването е срещу психическото здраве на състезателките

Толкова ли е мъчно да се слагат на мястото на едната, а в този момент към този момент и на другата състезателка, разяснява Георги Калчев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР