Пребихапредседателянабългарскосдружение вСтруга,РСМакедония,съобщиБоянДоневвъвфейсбук.Председателят на българското дружество в Струга - Бекир Кадриески,

...
Пребихапредседателянабългарскосдружение вСтруга,РСМакедония,съобщиБоянДоневвъвфейсбук.Председателят на българското дружество в Струга - Бекир Кадриески,
Коментари Харесай

Пребиха председателя на българско сдружение в Струга, РСМ

Пребиха ръководителя на българско съдружие в Струга , районен съд Македония , заяви Боян Донев във фейсбук .

" Председателят на българското сдружение в Струга - Бекир Кадриески, през днешния ден е станал обект на следващия незаконен акт на ненавист. Нападнат е от 3-4 локални лица в заведение, обиждан неведнъж за това че е българин и пребит. В момента е в болничното заведение в Струга, оставен самичък в стая без лекарски контрол, има усложнения с дишането и болки по тялото, съобщи Novini.bg.

В момента в РСМ най-уязвими са българите БЕЗ българско поданство. Затова са нужни незабавни ограничения колкото е допустимо по-бързо да се ускорят процедурите и да се отстраняват корупционните практики с българските паспорти.

Нашите депутати, а и необятна общност би трябвало да схванат, че проблемите за българите в Северна Македония не произлизат от провокативни имена на сдружения. ВСИЧКИ те са подложени на етническо гонение просто на база българския си генезис.

Познавам Бекир персонално и е мирен и добър човек и никому не мисли зло, стореното през днешния ден е непоносим акт на ненавист, който би трябвало да бъде ОСТРО наказан и жигосан от България и да използваме всички механизми и посредством Европа да окажем влияние това да не се случва още веднъж.

Службите към този момент са набелязали идната си жертва. Това се трансформира в систематичен тормоз и оскърбление над българите. Ако не реагираме през днешния ден, на следващия ден ще е късно ", написа той в мрежата.

Мъжът описа, че бил съборен на земята и ритан. Получил е удари с ръце. Пред NOVA Кадриески изясни, че по време на побоя е бил обиждан на етническа основа с думите „ замърсен българин ”.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР