Празнуването на възкресението на Исус Христос с дъвчене на шоколадови

...
Празнуването на възкресението на Исус Христос с дъвчене на шоколадови
Коментари Харесай

Защо ядем шоколадови яйца на Великден – обяснение на вкусната традиция и празничния заек

Празнуването на възкресението на Исус Христос с дъвчене на шоколадови яйца може да наподобява малко необичайно – само че в действителност произтича от средновековна традиция.

Библията твърди, че Божият наследник е бил разпънат на кръст на това, което през днешния ден назоваваме Разпети петък, само че по-късно се е върнал към живота на Великденската неделя. Годишното събитие, което се пада сред 21 март и 25 април, се чества от християните по целия свят и се счита, че е почнало през втори век.

Струва си да се означи, че приказките за възкресение към пролетта са от дълго време предшестващо християнството - като богинята Инана, която влезе в подземния свят, с цел да откри умрелия си брачен партньор и беше убита, само че по-късно върната към живота. Легендата гласи, че й е било разрешено да се върне в естествения свят като слънце за шест месеца и по-късно е трябвало да се върне в подземния свят през зимата за още шест месеца. Други истории за символика на възкресението и пролетта включват египетския господ Хор и гръцкия господ Диони...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР