Празнословието е като детската болест на демокрацията. През толкова изпитания

...
Празнословието е като детската болест на демокрацията. През толкова изпитания
Коментари Харесай

Иван Гарелов за премахването на фигурата на главния прокурор: Няма човек – няма проблем

„ Празнословието е като детската болест на демокрацията. През толкоз тествания минахме до съставянето на постоянно държавно управление. В Народното събрание се занимават със се бе си. Да се упрекват взаимно, да споделят какъв брой е неприятен президентът или да пазят някого. Дори стигнаха до пердах. Дори да спорят, даже да се бият, но да си коства “

Това сподели в студиото на „ Тази неделя “ журналистът Иван Гарелов.

Той дефинира като „ празни думи “ обяснението, че Радев се пробва да запази Иван Гешев, с цел да бъде част от политически план и напомни, че президентът отхвърли първоначално да подпише указа за назначението му.

„ Аз не съм Делфийския пророк. Трябва да попитате господин Сарафов по какъв начин се е случила метаморфозата “, разяснява той

„ Много старания се хвърлиха за сформиране на конституционно болшинство. Шапка им смъквам, само че не разбрах какво тъкмо желаят да трансформират в Конституцията “, уточни Гарелов.

„ Веднага, когато решиш, че Народното събрание ще назначава служебните кабинети, ще възникне казусът – за какво народът директно избира президента? Целта им е да се ограничи властта на президента. Ако всички старания са ориентирани към подсилване на властта – това е сталински модел. Има човек – има проблем, няма човек – няма проблем. Не можем да съчиним какво да прави основният прокурор – да махнем длъжността. Служебните държавни управления също “, добави журналистът.

Ако не се избере нов Висш съдебен съвет, то актуалният ще би трябвало да организира избора и за нов основен прокурор

„ Отстраняването на Гешев беше направено от хората, които го избраха. Те демонстрираха, че се подчиняват на сили и въздействия, които са вън от правосъдната система. Олга Керелска, която гласоподава срещу избора на Гешев и срещу махането му, изясни, че и в двата случая вижда външна интервенция “, сподели той.

Според него не е било предвидено назначаването на Борислав Сарафов като изпълняващ длъжността основен прокурор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР