Празникът на народните будители ни обединява. Патриарх Евтимий, нашите герои

...
Празникът на народните будители ни обединява. Патриарх Евтимий, нашите герои
Коментари Харесай

Акад.Денков: Бъдещето ни зависи от това кого ще следваме - будителите или Бай Ганьо и Андрешко

" Празникът на националните будители ни сплотява. Патриарх Евтимий, нашите герои от Възраждането и Освобождението. Това е ден, който сплотява всички българи и би трябвало да преклоним глава пред тези хора. " Това съобщи министър-председателят Николай Денков по време при започване на постоянното съвещание на Министерския съвет.

" Оказва се, че би трябвало да си напомним и други събития през този интервал. През 1895 година написва, за жалост, своята към момента настояща творба " Бай Ганьо прави избори “, сподели още министър председателят и добави: " Но бъдещето на България зависи кой избор ще създадем – дали ще следваме образеца на нашите будители или образеца на Бай Ганьо и Андрешко. "

Денков поздрави всички български жители за Деня на националните будители.

Той направи и отпратка към историята на Третата българска страна и благодари на министър Стоян Омарчевски, който предлага 1 ноември да се трансформира в народен празник.

" Министърът Стоян Омарчевски е индивидът, който е предложил на Народното събрание това да стане формален празник на България ", посочи още министър председателят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР