Празник на театъра започна в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, който до

...
Празник на театъра започна в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, който до
Коментари Харесай

„Камчия“ посреща за втори път Международния театрален фестивал „Szenarium“

Празник на театъра стартира в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, който до 20 август семейства за повторно Международния сценичен фестивал „Szenarium“. В конкурсната му стратегия вземат участие водещи креативен трупи от канадския град Аврора и съветските Санкт Петербург, Краснодар и Екатеринбург, като призьорите ще получат златни медали.  %d0%ba%d0%b0%d0%bc%d1%87%d0%b8%d1%8f

Сред кандидатите е миналогодишният притежател на Гран при – Театър на новия фен „Синтез“, който бе награден с гастроли в Германия. Извън конкурсната стратегия край морето ще се показват колективи от Германия, Италия, Прибалтийските републики и Балеарските острови.

Спектаклите ще се играят при вход свободен и се отличават с жанрово многообразие – има типичен, музикални, пластически, трагикомедии и даже пасторален фарс, обясниха уредниците.

В рамките на „Szenarium“ ще тече и актьорска лаборатория, в която членовете на журито ще преподават тънкостите на специалността на младите гении и ръководителите им.

„Театърът е средство, което сближава и работи като катализатор за обединяването на разнообразни нации“, съобщи в послание към участниците президентът на „Szenarium“ Арвид Книппенберг.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР