Празнично настроение завладя Дневния дом за деца и възрастни с

...
Празнично настроение завладя Дневния дом за деца и възрастни с
Коментари Харесай

Хора с увреждания редиха коледен базар в Монтана

Празнично въодушевление завладя Дневния дом за деца и възрастни с увреждания в Монтана. Коледни венци, снежни човечета, шишарки, борови клончета, картички и още сувенири, без който не може наближаващият празник, са подредени във фоайето на дома.
Това е 13-ят благотворителен коледен базар, който управлението на общественото заведение провежда. „ Не беше елементарно. Готвим се още от месец септември, това е част от трудотерапията ни. Понякога се караме, от време на време се смеем, само че въпреки всичко успяваме”, описа пред гостите шефът на дома Калинка Миронова.
Десетки сътрудници, родители, донори пристигнаха за откриването на изложбата – базар.
„ Това е едно от забележителните събития в Монтана”, сподели зам.-кметът Тихомир Антонов и благодари за напъните на личния състав и създателите на сувенирите.
14 пълнолетни на възраст сред 18 и 37 години и 40 деца посещават всекидневно дома.
„ Всички места са попълнени, има и искащи, които към този момент не можем да приемем”, изясни Миронова. Според нея с цел да се задоволят всички потребности и условия за развиването на настанените в дома са нужни още средства и несъмнено по-голям личен състав. В момента дома има единствено един психолог, логопедът е предпочел работа в учебно заведение, тъй като заплатата там е три пъти по-голяма от тази при тях.
„ Справяме се благодарение на общината, няма случай при който да ни е отказана помощ ", съобщи още Миронова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР