Празничният сезон наближава и Бил Гейтс, известен с това, че

...
Празничният сезон наближава и Бил Гейтс, известен с това, че
Коментари Харесай

Бил Гейтс обяви своя празничен списък с полезни четива

Празничният сезон наближава и Бил Гейтс, прочут с това, че обича да чете всеки ден, е подготвил нов лист от пет книги, заяви CNBC.

Тази година 67-годишният милиардер наподобява изпитва носталгия. В листата от празнични четива откриваме композиция от нови издания и някои от обичаните му книги за всички времена. Той включва научно-фантастична класика от 60-те години на предишния век, която е спомогнала за разпалването на другарство сред Гейтс със съоснователя на Microsoft Пол Алън още в детските им години, и книга за тенис, която Гейтс е прочел за първи път през 70-те години на предишния век. Според него тя му е помогнала в последна сметка да се научи да не се вманиачава в грешките в работата.

Ето и кои са 5-те оферти за празничния сезон тази година:

 

“Странник в странна страна ” от Робърт Хайнлайн

Написан през 1961 година, романът на американския публицист фантазьор Хайнлайн заема особено място в паметта на Бил Гейтс. Той е обичаната научнофантастична книга от младостта му.

С Пол Алън завързват другарство тъкмо около ползите си в областта на научната фантастика.

„ Странник в странна земя “ е историята на човек, който е отгледан на Марс от марсианци. Младият мъж пътува до футуристична Земя, където се бори да разбере човешките концепции за вяра и война.

„ Обичам научната фантастика, която ви кара да мислите за това какво е допустимо в бъдещето “, написа Гейтс, отбелязвайки, че книгата на Хайнлайн вярно предсказва някои аспекти на бъдещето по това време, в това число „ хипи културата “ и водните кревати.

„ Той също по този начин прави класическата научна фантастика да употребява явно измислена конюнктура, с цел да задава дълбоки въпроси за човешката природа “, прибавя Гейтс, пише profit.bg.

“Surrender ” от Боно

Съоснователят на Microsoft дефинира автобиографичната книга на фронтмена на U2 като “най-добрите записки от рок звезда, които съм чел ”.
62-годишният рокзвезда, чието име е Пол Хюсън, е другар с Гейтс към този момент над десетилетие. Те постоянно работят дружно по планове, които целят да покачат осведомеността по отношение на изменението на климата и световното здраве.

Гейтс харесва погледа зад кулисите, който Боно дава в книгата си. От нея може да разберете по какъв начин са основани някои от най-емблематичните песни на бандата и какво я държи дружно толкоз доста години - повече от четири десетилетия.

“Team of Rivals ” от Дорис Киърнс Гудуин

За тази книга Гейтс написа, че е бил замаян, когато я е прочел. Тя е създание на носителката на премия „ Пулицър “ Дорис Кърнс Гудуин.

“Team of Rivals ” съставлява биография на Ейбрахам Линкълн и мъжете, които са служили в първия му кабинет, някои от които преди този момент са се противопоставили на Линкълн на президентските избори през 1860 година

Книгата акцентира способността на Линкълн да съгласува противоположните гледни точки измежду личните си съветници и „ има доста прозрения за Линкълн, от които водачите могат да се поучат през днешния ден “, написа Гейтс.

„ Напоследък си мисля за книгата на Гудуин, тъй като ми се коства доста настояща през 2022 година “, прибавя той.

“The Inner Game of Tennis ” от Робърт Галуей

Това е доста повече от книга, с която може да подобрите форхенда си. Написана още през 1974 година, “The Inner Game of Tennis ” е справочник към умствената страна на постигането на най-хубави резултати.

Гейтс за първи път прочите книгата преди повече от четири десетилетия и от този момент я е чел доста пъти, написа той – добавяйки, че към момента я подарява на другари през днешния ден, тъй като „ дълбоките й препоръки се отнасят за доста други сфери от живота “.

Галуей, треньор по тенис, написа за това по какъв начин душевното положение на играча може да повлияе на представянето му на корта толкоз, колкото и на атлетичните му качества.

Милиардерът споделя, че прозренията в “The Inner Game of Tennis ” са помогнали в кариерата му, изключително фокусирането върху градивната рецензия, вместо да се вкопчва в грешките.

“Mendeleyev’s Dream ” от Пол Стратърн

Ако имате шанса да посетите офиса на Гейтс в Сиатъл, ще видите голям стенен екран, цялостен с проби от всеки детайл от периодическата таблица на Менделеев. Интересът на милиардера към нея е продължение на “Mendeleyev’s Dream ”. Книгата съставлява история на химията от 2000 година, написана от учен на име Пол Стратърн. Името идва от съветския химик Дмитрий Менделеев, който формулира първата версия на периодическата таблица през 1869 година

Това е „ най-хубавата книга, която в миналото съм чел за периодическата таблица “, написа Гейтс.

„ Освен че е изтънчено произведение на изкуството, периодическата таблица ми припомня по какъв начин едно изобретение може да докара до безчет други “, продължава той.

Цялата трудност на вселената идва от свойствата на тази диаграма. Тъй като разбираме атомите, можем да вършим чипове и затова можем да вършим програмен продукт и затова можем да вършим изкуствен интелект (AI). Всичко опира до периодическата таблица, споделя съоснователят на Microsoft.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР