Празнична изложба с икони на Атанас Атанасов и Станимир Желев

...
Празнична изложба с икони на Атанас Атанасов и Станимир Желев
Коментари Харесай

Икони от Атанас Атанасов и Станимир Желев показва галерия Пролет в Бургас

Празнична галерия с икони на Атанас Атанасов и Станимир Желев е подредена в изложба " Пролет " в Бургас до 31 януари 2022 година, научи ДУМА от Пролетина Иванова.

Станимир Желев е роден на 1 януари 1965 година Завършва Художествената гимназия в Казанлък и Националната художествена академия в София, компетентност " Живопис " при акад. Светлин Русев. Показвал е независими изложения в София, Варна, Пловдив, Бургас, Франция, Италия, Белгия, Швейцария и други Носител е на влиятелни оценки в България и Канада. Негови произведения се намират в частни сбирки у нас и в чужбина.

Атанас Атанасов е роден през 1964 година Завършва живопис при акад. Светлин Русев в НХА. Работи в региона на живописта, рисунката, стенописта и илюстрацията. Индивидуални изложения е представял в София, Пловдив, Варна, Бургас, Созопол и др.; взел участие е в групови експозиции и състезания у нас и в чужбина; удостояван е с награди. Има специализация в Сите дез Ар в Париж. Проектира и извършва фрески и икони в църкви из страната - самичък и в съавторство със Станимир Желев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР