Правят се проучвания за обединяване на едно място на ЖП

...
Правят се проучвания за обединяване на едно място на ЖП
Коментари Харесай

До няколко години обединяват ЖП гарата и Автогарата във Варна

Правят се изследвания за сливане на едно място на ЖП гарата и Автогарата. Това разкри пред Дарик основният проектант на Варна Виктор Бузев.

Проучва се регионът край Топлата вода под ул. ”Девня ”, защото е покрай релсите и е място, което има връзки с всички посоки, добави арх. Бузев. По думите му в границите на най-много 10 години би трябвало да има решение, защото постройката на единствената Автогара във Варна се продава.

„ Ако пристигна вложител, който счита, че постройката може да има друга функционалност, тогава този проблем в действителност ще бъде на дневен ред и то в незабавен порядък ”, посочи основният проектант на Варна.

Изграждането на нов транспортен възел под „ Максуда ” е заложено и в Общия организационен проект на Варна още през 2012 година, напомни Бузев. Според него основаването на интермодалния терминал може да се обвърже информационно с построяването на бул. ”Левски ”.

На мястото на железопътната гара във Варна, която е измежду първите в България, пък може да се направи музей на железниците и изобщо на железничарството в България, е мнението на експерта.

Строителният график на бул. ”Левски ” се съблюдава и доникъде на август ще бъде построено главното трасе, изрази оптимизъм основният проектант на Варна. Според него до края на годината ще се завърши с довършителните работи.

„ Няма по какъв начин да накараме цветето да цъфне и дървото да се разлисти сега, в който ги засадим. Този бул. и неговото транспортно озеленяване ще се построяват в годините напред, само че трасето ще е готово за придвижване още тази ”, изясни арх. Бузев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР