Правят се опити за настройване на обществеността срещу полицията и

...
Правят се опити за настройване на обществеността срещу полицията и
Коментари Харесай

Младен Маринов с тежки думи за кабелния октопод

Правят се опити за конфигуриране на обществеността против полицията и прокуратурата. Това разяснява за акцията против кабелните оператори вътрешният министър Младен Маринов, който бе посетител на 10-я юбилеен концерт "С любов за децата, в памет на бащите герои ".

Той посочи, че дейностите на тези органи са ориентирани единствено против апаратурата и техниката, която разрешава лъчение на телевизионни стратегии. Доставката на интернет е решение на самите оператори и жителите, останали без такава услуга, да търсят отговорност от тях, сподели министърът.

Той напомни, че по този случай се работи в партньорство с Европол. Министърът добави, че е наясно, че българите, когато употребяват услуги, нямат табиет да мислят дали не става дума за интелектуално пиратство. Несправянето с този тип престъпност обаче води до утежняване имиджа на страната, уточни Маринов.

Припомняме, че по-рано Явор Колев от отдел "Киберпрестъпност " на ГДБОП даде конференция, на която изясни, че тази интервенция е извършена по сигнали от правоносители, които са открили, че техните стратегии се излъчват от тези кабелни оператори, които не заплащат авторски права. Щетите, които за 2 месеца са нанесени на Нова тв, Бтв и HBO са над 10,5 млн. лв.. Предмет на изземването са били единствено устройства, които имат съпричастие към разпространяване на това наличие. Легалната активност на компаниите не е била наранена.

До 5 година и до 8 година отнемане от независимост планува законът по горните текстове, сподели комисар Явор Колев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР