„Правят се неверни изводи за ситуацията със смъртността от коронавирус

...
„Правят се неверни изводи за ситуацията със смъртността от коронавирус
Коментари Харесай

Кацаров с шокиращи оправдания за многото убити от К-19 българи, заговори за още мерки ГРАФИКИ

„ Правят се погрешни заключения за обстановката със смъртността от ковид у нас, както и със свободните кревати в лечебните заведения за лекуването на COVID-19. Няма място за суматоха и безпорядък - следим си индикаторите всекидневно. Това са районни неуредици “, с тези думи служебният здравен министър Стойчо Кацаров се опита да изясни, които сковаха България в последните дни и седмици.

Той трансферира топката върху проф. Мира Кожухарова, която трябваше да изясни със слайдове за какво има толкоз доста смъртни случаи у нас и стремително нарастване на новозаразените с ковид.

„ Тази епидемиологична вълна се развива релативно постепенно, а в последните дни малко по-интензивно.

Имаше две огромни пандемични талази у нас – при започване на пандемията и малко след нея пристигна пролетната. Имахме умерено лято и от началото на август стартира по-полегато нарастване.

Смъртните случаи от К-19 у нас безпокоят безспорни всички “, съобщи проф. Кожухарова.


„ Има още едно събитие – истината е, че при всяка една от вълните броят на смъртните случаи се усилва, само че има и други аргументи с изключение на ковид “, сподели тя, оправдавайки многото умряли у нас през последните месеци.

Кацаров пък се опита да оправдае многото умряли от К-19 с ниския % имунизирани хора.

Проф. Ива Христова пък съобщи, че в прилежащите на България страни имало по-голяма заболеваемост. Тя още веднъж употребява слайдове за визуализация.

По думите й все още този вид на ковид е залял света поради високата си трансмисивност - един болен заразява доста други.

На брифинга стана ясно, че в страната има над седем хиляди болнични кревати за лекуване на ковид, а над 5 000 от тях към този момент са заети.

„ Правим разбор на смъртността по лечебни заведения от цялата страна. Там, където има повече умряли, желаеме да си създадат разбор на протичащото се там и да ни осведомят за изводите, които са създали и ограниченията, които считат да подхващат “, съобщи Кацаров.

Той сподели, че желаят до края на месеца да вкарат нов тип лекуване на ковид обаче призна, че това е „ неразрешено за приложимост медикаменти в Европейския съюз (ЕС) и България, само че се приготвят нужните документи “.

Кацаров сподели, че в петък ще разгласи дали ще се стягат К-19 ограниченията у нас и по какъв начин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР