Правозащитниците адв. Михаил Екимджиев и адв. Николай Хаджигенов подкрепиха Мая

...
Правозащитниците адв. Михаил Екимджиев и адв. Николай Хаджигенов подкрепиха Мая
Коментари Харесай

Правозащитници подкрепиха Мая Манолова срещу диктатурата на ГЕРБ

Правозащитниците адв. Михаил Екимджиев и адв. Николай Хаджигенов поддържаха Мая Манолова преди балотажа за кмет на София. Екимджиев излезе със особено послание, с което прикани жителите да гласоподават мъдро " по сходство на свободните жители в Унгария, Русия и в Турция ", с цел да се опълчват на диктатурата на ГЕРБ. Много сходна бе тезата и на неговия сътрудник Хаджигенов.

" Аз съм юрист Михаил Екимджиев. Свободата и демокрацията са моя идея и ентусиазъм. Затова постоянно непроменяемо съм поддържал синята концепция и съм дал своя вот за демократичната десница. Сега обаче обстановката е друга. Застрашени сме от партия, която твърди, че е дясна, а в това време се утвърждава като еднолична и властническа ", споделя Екимджиев.

Той добавя, че след назначението на Иван Гешев за основен прокурор " Бойко Борисов и Пеевски ще овладеят дефинитивно правосъдната система ".

" Затова ние като същински демократи би трябвало да реагираме, без значение от разликите сред нас. Единственият метод да спасим демокрацията, да спасим републиката, да спасим нашите права и свободи от опасността от тирания е да се противопоставим на това, което се случва и което има заплаха да се случи и в София ", споделя Екимджиев.

Според него има действителна заплаха от определяне на " цялостна властническа власт на политическа партия ГЕРБ във всички сфери на публичния живот ", а единственият метод това да бъде спряно е като хората се обединят, макар разликите си, зад кандидатурата на Мая Манолова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР