ПРАВОТО УМРЯ, ДА ЖИВЕЕ ТЕРОРА! Ден преди Денят на Конституцията

...
ПРАВОТО УМРЯ, ДА ЖИВЕЕ ТЕРОРА! Ден преди Денят на Конституцията
Коментари Харесай

Юрист: Правото умря, да живее терора!

ПРАВОТО УМРЯ, ДА ЖИВЕЕ ТЕРОРА! Ден преди Денят на Конституцията – 16-ти април, български съдии от профилирания углавен съд погазиха правото и справедливостта и се трансфораха от орган, който е предназначен да ползва закона, в орган, който по вътрешно разбиране ползва тоягата на диктатурата.
Двадесет години затвор и конфискация за Десислава Иванчева! Не може да бъде!? Може, в герберастката Територия, на която ръководят мутрите, може всичко!

Срамно решение, което ще остане в историята на българското право. Как се съди и осъжда, когато обвиненият е неуместен на властта. Как правораздаването и правосъдната система се употребяват за смачкване на независимостта, на свободата на мнение, на опълчването на мощните на деня.

Съдът, с това си решение, разгласи на всички: ВСЕКИ ВРАГ НА ГЕРБ ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН И ЩЕ ЛЕЖИ В ЗАТВОРА! Това е посланието, а не че е приложена справедливостта.
Като правист добре съзнавам, че нямам правото да преценям справедливостта на присъдата, без да съм осведомена с доказателствата по делото.

Но също по този начин като правист виждам пропастите, които излязоха в медиите в тезата на обвиняването. Как очевидци са били притискани от страната да лъжесвидетелстват. Видях и отвратителното и целящо наставление на всички несъгласни с властта арестуване и оскърбление на тази жена.

Също видях по какъв начин Живко Суджука Герберастки си работи и се развява по медиите за също такова закононарушение. Виждам по какъв начин хора, които би трябвало да са в пандиза, безочливо ни се смеят от екраните на тв приемника и още веднъж не престават да вземат участие във властта!

Днес не беше раздадено правораздаване! Днес правото умря!

Елена Гунчева, правист, Facebook
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР