Православната църква почита днес паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец.

...
Православната църква почита днес паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец.
Коментари Харесай

Близо 2 хил. мъже с името Николай празнуват днес в Сливенскo

Православната черква уважава през днешния ден паметта на Свети Николай Мирликийски Чудотворец. Празникът е именуван от народа Никулден. Свети Николай е настойник на моряците и риболовците, морските експерти, банките и банкерите, пивоварите и фармацевтите. На този ден бит на трапезата е да се сервира риба, най-често шаран.

Мъжете с името Николай в община Сливен са 1902, като в града са регистрирани 1545. Името Никола носят общо 572 мъже. От тях 443 живеят в Сливен.

Дамите с името Николина, които живеят в дребните обитаеми места са 56, а в града – 181. Николинка се споделят общо 177 дами. От тях 131 са с адресна регистрация в Сливен.

На територията на община Сливен името Николета носят 146 дами, а от тях 117 живеят в града. В обитаемоте места името Нина носят 29 дами, в Сливен са регистрирани 171.

Господата с името Нено са 47, от тях 17 живеят в града. Името Ненко носят общо 16 мъже, а представителките на нежния пол с името Ненка, са 27.

Днес мотив да почерпят имат и мъжете с името Кольо. Те са 264, като в града с това име са регистрирани 129 души. Господата с името Колю са общо 57.

Дамите, носещи името Никол са 243, 222 от тях живеят в Сливен. Нико се споделят общо 16 господа.

Честит празник на всички именици!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР