Правосъдният министър Цецка Цачева определи като изненадващ факт информацията, че

...
Правосъдният министър Цецка Цачева определи като изненадващ факт информацията, че
Коментари Харесай

Правосъдният министър за писмото от избягалия затворник: Проверяваме автентичността му

Правосъдният министър Цецка Цачева дефинира като неочакван факт информацията, че писмо от името на избягалия пандизчия Владимир Пелов е изпратено до президента, омбудсмана и малките екрани.

Все още се прави експертиза на достоверността на писмото, както и на момента, когато е написано, изясни във Варна Цачева.

„ Това, че писмото се получава в този момент, не значи, че в този момент е написано. Но пeди да има повече информация от способените органи, не бих могла да разясня ", съобщи тя.

От 2015 година са положени не малко старания за промени в системата за изтърпяване на наказванията и резултатите се регистрират от Съвета на Европа посредством Комитета срещу изтезанията по повод възстановяване на изискванията в пандизите, увери министърът.

Полагат се старания за възстановяване изискванията за труд и възнагражденията на хората, които директно са ангажирани с защитата на лишените от независимост, добави Цачева.

„ В момента сме съсредоточени в осъществяване на рекомендациите по отчета на Европейска комисия по механизма за съдействие и оценка. Постиженията се регистрират регулярно на шест месеца. Вече работи и антикорупционната комисия. Убедена съм, че в случай че прецизно се извършват наредбите, доста скоро ще забележим положителните резултати от работата на тази комисия ", разяснява Цачева.

Правосъдният министър е във Варна, с цел да вземе присъединяване в интернационална конференция, обвързвана с процедурите по неплатежоспособност.

На 3 април рецидивистите Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от Централния софийски затвор откакто заплашиха с оръжие надзиратели. Двамата са в неопределеност оттогава макар множеството сигнали, които бяха подадени от жители след зов на полицията всеки, който има информация за двамата, да я даде на органите на реда.

Проверка по случая с бягството от пандиза откри нарушавания, шефът на пандиза бе заменен, а 14 чиновници препоръчани за наказване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР