Правосъдният министър отправи критика към т. н. хартиената коалиция: Липсва

...
Правосъдният министър отправи критика към т. н. хартиената коалиция: Липсва
Коментари Харесай

Крум Зарков: Има сериозна заплаха България да не получи средства по Плана за възстановяване

Правосъдният министър насочи рецензия към т. н. " хартиената коалиция ": Липсва предпочитание да обмислят претекстовете за ветото

Според правосъдния министър Крум Зарков има сериозна опасност България да не получи втория транш от средствата по Плана за възобновяване. Според него повода е отхвърленият през вчерашния ден в пленарната зала на Народното събрание Закон за отбрана на лицата, подаващи сигнали за нарушавания, осведоми Българска телеграфна агенция.

Вчера законът беше отритнат на първо четене.

От самото си основаване хартиената коалиция наложи своя приоритет, уточни Зарков в коментар за ветото на президента по текстове от Изборния кодекс (ИК). Текстовете влизат през днешния ден на съвещание на правната комисия в Народното събрание.

Приоритет за хартиената коалиция очевидно не е Планът за възобновяване, а ИК, сподели Зарков.

Ветото на президента за измененията в Изборния кодекс

Правосъдният министър Крум Зарков реагира остро против отхвърлянето на първо четене на Законопроекта за отбрана на лицата, подаващи сигнали за нарушавания. Това стана с гласовете на депутати от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Възраждане и част от ГЕРБ. Зарков подсети, че това е основен антикорупционен закон от Плана за възобновяване и с отхвърлянето му се слагат в риск парите от втори транш по Плана, предава БНР.

Правосъдният министър разяснява и скоростното разискване през днешния ден в Правната на комисия на президентските несъгласие на Изборния кодекс:

" От самото си конституиране, по този начин наречената „ хартена коалиция “, доминирайки Народното събрание, наложи своя приоритет, който явно се оказва противозаконните по Плана, а Изборния кодекс. Няколко часа откакто президентът разгласи много аргументираното си несъгласие, те привикват незабавно комисия, с цел да го отхвърлят, което демонстрира и неналичието на каквото и да било предпочитание съществено да обмислят претекстовете във ветото ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР