Правосъдният министър Надежда Йорданова предаде работата си на колегата, който

...
Правосъдният министър Надежда Йорданова предаде работата си на колегата, който
Коментари Харесай

Служебният министър на правосъдието започва работата си с нов затвор

Правосъдният министър Надежда Йорданова съобщи работата си на сътрудника, който я наследява в границите на служебния кабинет Крум Зарков. 

Тя пожела на Зарков да употребява ключа върху актове, които придвижват по-напред към правовата страна и симптом на положително управническо решение в народен интерес.

" Аз имах достойнството да слага държавния щемпел върху няколко закона на 47-о Народно заседание от особена значимост - този за закриване на профилираното правораздаване, този за предоставяне на повече автономия на европейските делегирани прокурори и този, който обезпечи на българското общество единна осведомителна среда за запорите на коли, земеделска техника и други движими движимости ", изясни Йорданова. 

Тя оставя на бюрото на новия длъжностен правосъден министър 20 плана на нормативни актове в друга степен на подготвеност, в това число и тези по Плана за възобновяване и резистентност. Надежда Йорданова чака Крум Зарков и неговият екип да бъдат сполучлив тандем.

Служебният правосъден министър Крум Зарков увери, че неговият екип поема духа на последователност на досегашния правосъден министър, с цел да обезпечат успокоение на администрацията, работа по законопроектите, с цел да се обезпечи допустимо най-бърз достъп на България до средствата от Плана за възстановяване и да се предотвратят наказателните процедури там, където са почнали, написа " Стандарт ". 

Зарков ще продължи работата по Националната тактика на правораздаването. Важно е да се каже, че би трябвало да се деблокира процеса по градежа на нов затвор, с цел да не изгубим средствата, които можем да се възползваме по линия на норвежкия механизъм. Друг приоритет пред Крум Зарков ще бъде законопроектът за правосъдната власт и който обезпечава независима администрация на европейските делегирани прокурори. Един от нашите цели ще бъде заедно с целия Висш съдебен съвет и целия Министерски съвет да осигурим приложението на закона и европейските делегирани прокурори да придобият лична администрация и независимост на деяние, с цел да могат да бъдат оптимално ефикасни.

Освен това служебният правосъден министър ще продължи работата по слагане на изискванията на Съвета за криминологични проучвания към Министерство на правораздаването, с цел да може битката против престъпността да мине от сферата на популизма в областта на успеваемостта.

Крум Зарков ще се води по правилата на Надежда Йорданова - в дух на последователност, като се надява да надгради нейните достижения. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР